Ap vil kutte avgiftene på hybridbiler

Påtroppende Ap-leder har Jonas Gahr Støre vil gjøre klimavennlige hybridbiler billigere.

KAN SLIPPE TITUSENER AVGIFTSKRONER: – Dette er et konkret tiltak som gjør gode valg lønnsomme og smarte. Bilparken blir renere, sier Jonas Gahr Støre. Bildet er fra årsmøtet til Oslo Arbeiderparti i mars.

Fredrik Varfjell
  • NTB
Publisert: Publisert:

I sitt alternative statsbudsjett til høsten vil Ap kutte i avgiftene på hybridbiler slik at de blir flere titusen kroner billigere. Samtidig vil partiet skjerpe CO2-avgiften.

– Dette er et konkret tiltak som gjør gode valg lønnsomme og smarte. Bilparken blir renere, sier Aps finanspolitiske talsmann og påtroppende partileder til Dagbladet.

Marianne Marthinsen, som sitter i finanskomiteen sammen med Støre, sier elbilsatsingen har vært en formidabel suksess. Ingen land i verden har høyere tetthet av elbiler enn Norge.

– Men skal klimamålet nås, kommer vi likevel ikke langt nok med bare å satse på elbiler. Vi må stimulere til at flere av dem som kjøper en mellomstor diesel- eller bensinbil i stedet kjøper en mellomstor lavutslippsbil, sier Marthinsen.

– For å gjøre hybridbilen mer konkurransedyktig, kommer vi i vårt alternative statsbudsjett for neste år til å foreslå å innføre et fritak for avgift på effekt for biler med svært lave utslipp, sier hun.

Publisert:

Flere artikler

  1. – Dagens endringer er som overgangen fra hest og kjerre til bil

  2. Støre forberedt på kritikk for skatteskjerpelse

  3. Ny rapport: - Elbilsatsningen er kostnadseffektiv klimapolitikk

  4. Elbileiere må betale ny avgift – Håpløs elbilpolitikk

  5. - Statsbudsjettet mangler forutsigbarhet