Er dette verdens dyreste bil?

En Mercedes-Benz 540K Special Roadster fra 1936 kan denne helgen bli den dyreste bilen som er solgt på auksjon.

SKAL SELGER: Til helgen skal denne veteranbilen under hammeren. Eksperter tror prisen kan presses opp til 100 millioner norske kroner.
Publisert: Publisert:

Denne helgen holdes det flere svært eksklusive bilauksjoner i forbindelse med et bilarrangement ved Pebble Beach i California.

De store auksjonhusene har forskjellige seanser hvor en rekke biler er ventes å selges for flere titalls millioner kroner.

Les også: Bilauksjon med ekstremt eksklusive biler

Dyrest av dem alle kan denne 1936 modellen Mercedes-Benz 540K Special Roadster bli. Det spekuleres i at den kan sette ny rekord for biler solgt på auksjon, hvilket vil si en sum rett i underkant av 100 millioner norske kroner på Gooding & Company sin auksjon

Baronesse

En slik Mercedes-Benz var den ultimate luksusbilen i mellomkrigstiden. I dag antar man at det finnes rundt ti stykker igjen.

Modellen her ble funnet under opprydningen av et dødsbo etter en kvinne i 1989. Baroness Gisela von Krieger var av en aristokratisk, tysk familie, og hadde vært en sosietetskvinne i mellomkrigstidens Tyskland.

Mer bilstoff på E24BIL

Familien flyktet senere til USA. Bilen ble kjøpt som en gave til hennes sønn til hans 19 årsdag. Hun tok senere over bilen igjen. I dag er den eid av en forretningsmann fra New Hampshire ifølge Los Angeles Times.

- Dette er det aller beste eksemplaret av Mercedes-Benz sin mest feirete gatebil, sier Gooding & Company i beskrivelsen av bilen.

Ikke første gang

540K Special Roadster har tidligere satt rekorder når det gjelder pris for Mercedes-Benz. I 2007 ble en solgt for nær 45 millioner. I fjor, under Pebble Beach-arrangementet, ble det satt rekord igjen med 52 millioner kroner for en 1937-modell.

Da ble det og satt ny prisrekord for biler på auksjon, en 1957-modell Ferrari Testa Rossa gikk for 16,4 millioner dollar, drøyt 90 millioner norske kroner.

Det er denne summen som kan stå for fall denne helgen.

Publisert:
Gå til e24.no