Han skal styre nesten alt hos Google

Administrerende direktør og gründer Larry Page trekker seg tilbake, men beholder kontrollen over noen av Google-produktene. Resten tar Sundar Pichai (42) seg av.

RYKKER FREM: Siden Sundar Pichai først begynte i Google for ti år siden har han stadig fått nye ansvarsområder. Men det gjør ham ikke til en naturlig etterfølger etter Page, ifølge kilder i selskapet.
  • Sigrid Moe
Publisert:

I helgen kom det store nyheter fra Googles hovedkvarter.

Administrerende direktør og medgründer Larry Page trekker seg tilbake, og overlater lederskapet av nesten alle Google-produktene til Sundar Pichai (42), ifølge Re/Code.

Les også

Vil kutte elavgift for å få gigant-servere til Norge

- Sjelden kombinasjon

Pichai har fra før ansvaret for Android, Chrome og Google Apps, nå får han også lederansvar for blant annet karttjenester, Google+, infrastruktur, forskning og mye av Googles kjernevirksomhet.

De seks lederne innenfor hvert av feltene rapporterte tidligere rett til Page, men skal nå rapportere til Pichai.

42 år gamle Sundar Pichai har gjennom de siste årene stadig fått flere ansvarsområder hos Google, og han skal være svært godt likt i selskapet.

– Han har en dyp teknisk ekspertise, et godt øye for produkter og en enorm teft for innovasjon. Det er sjelden å ha denne kombinasjonen, og det gjør ham til en god leder, sa Page om Pichai i fjor.

Saken fortsetter under bildet.

FØLGER: Her følger Sundar Pichai (bak t.v.) etter Google-toppen Larry Page under Googles I/O-konferanse i juni i år.

Ti år

Pichai ble født i Chennai i India, og begynte å jobbe i Google i 2004. Han er utdannet ved University og Pennsylvania, Stanford University og Indian Institute of Technology Kharagpur.

Da 42-åringen begynte sin karriere i Google for ti år siden var han produktsjef, og hans ansvarsområde var søkefeltet øverst til høyre i nettlesere.

Pichai overtalte da sine sjefer til å gå inn i nettleser-krigen med Chrome, som ble svært populær, og som igjen førte til at det ble produsert billige datamaskiner, Chromebook, med utgangspunkt i Chrome.

Pichai tok over Ggmail og Google Docs i 2011, og i 2013 ble han sjef for Android-systemene.

Les også

- Jeg skal bli den nye «Wolf of Wall Street» - bare ærlig

På scenen

Under Googles I/O-konferanse tidligere i år var Pichai den personen som sto mest på scenen. Etter konferansen pekte blant annet Bloomberg's BusinessWeek på Pichai som en mulig ny toppsjef i selskapet.

Han har tidligere blitt forsøkt rekruttert av Twitter, og han ble nevnt da Microsoft så etter en ny administrerende direktør.

Kilder i Google sier til Re/Code at dette ikke gjør at Pichai er en åpenbar arvtager den dagen Page velger å trekke seg helt tilbake.

Flaskehals

Grunnen til endringene i lederskapet er frykt for at innovasjonen forsvinner etter hvert som selskapet blir eldre.

I en melding til Googles ansatte skrev Page at endringen vil fjerne en flaskehals, og vil gjøre at han kan ha mer oppmerksomhet rettet mot Googles produkter.

Les også:

Mobilshopping tar av: Hvert tredje nettkjøp skjer fra mobilDisse universitetene gjør deg til milliardærMusikk-salget på iTunes fallerGoogle-topp hoppet fra 41.419 meter over jordens overflateAmazon kuttet prisen fra 1.300 til 6,5 kroner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Google

Flere artikler

  1. Gründeren bak Android slutter i Google

  2. Han blir den nye Google-toppsjefen

  3. Bekreftet: EU gir Google bot på 41 milliarder

  4. Trump langer ut mot EU-bot til Google

  5. Google splittes - bytter navn til Alphabet