Nå får han snart Wimp-svar

To nye småaksjonærer har godtatt budet fra hiphop-stjernen Jay Z. Dermed er han nærmere å ta over den norske musikktjenesten Wimp.

BUD: I januar la Jay Z gjennom Project Panther Bidco inn et bud på svenske Aspiro, som eier strømmetjenestene Wimp og Tidal. Her er han på scenen sammen med sin kone Beyonce.

Robin Harper
  • Sigrid Moe
Publisert:

I slutten av januar i år lanserte rapperen et bud på Aspiro, det svenske datterselskapet av Schibsted – som driver den norske strømmetjenesten Wimp, og den internasjonale utgaven Tidal.

Gjennom selskapet Project Panther Bidco vil Jay-Z gi 1,05 svenske kroner per aksje, og budet verdsetter egenkapitalen i selskapet til 464 millioner svenske kroner.

Onsdag går fristen for budet ut.

Les også

Småaksjonærene i Aspiro er misfornøyd med Jay-Zs Wimp-bud

Tre godtar

Mediekonsernet Schibsted eier gjennom sitt datterselskap Streaming Media AS, som Schibsted eier sammen med Platekompaniet AS og Verdane Capital VIII, 76 prosent av aksjene i Aspiro.

Aspiro er notert på børsen i Stockholm.

Lederen i Aspiro-styrets uavhengige komité forteller at de to største aksjonærene etter streaming Media, Öhman fonder og Swedbank Robur, nå også har akseptert budet.

– Det ser ut som disse har vurdert attraktiviteten av budet i tråd med den anbefalingen det uavhengige styret har gitt, og basert sin aksept på dette, sier Fredrik Bjørland til E24.

Han sier at det likevel fortsatt er for tidlig å si hvilken akseptgrad budgiver vil oppnå.

Krav om 90 prosent

Öhman fondereier like over 3 prosent av Aspiro, og Swedbank Robur eier om lag 2 prosent.

Dermed er budet godkjent for omtrent 81 prosent av aksjene.

Men budet Jay Zs Project Panther Bidco er avhengig av at oppkjøpsselskapet sikrer seg mer enn 90 prosent av aksjene i Aspiro.

Les også

Superstjernens norske kjøp taper store penger

Og dermed er det noen som kan stikke kjepper i hjulene på Jay Zs strømme-oppkjøp.

Uttalelse

Aksjeeierforeningen Aspiro Aktiekraft hevder de representerer mer enn 10 prosent av aksjekapitalen og stemmene i det svenske selskapet.

Mot slutten av februar sa de at budet var for dårlig til at de kunne ta stilling til det.

– Vi går ut med en uttalelse tirsdag morgen, sa talsmann for gruppen Sune Karlsson til svenske Di.se mandag, etter det som skulle være det siste møtet blant småeierne.

Det har ikke lyktes E24 å få en kommentar fra Karlsson tirsdag.

- Panthers vurdering er at det er et fordelaktig bud for aksjonærene i Aspiro, og vi oppfordrer alle aksjeeire om å individuelt ta stilling til det innen 11. mars, sier Panther i en uttalelse til E24.

For ordens skyld: E24 er eid av VG, som igjen er en del av Schibsted-konsernet. Enkelte ansatte i E24 eier aksjer i Schibsted.

Les også

Spotify sliter med å tjene penger i Norge

Les også

Strømmetjenester har nesten «drept» piratmarkedet i Norge

Les også

– Apple satser på å vinne markedet med lavest pris

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Schibsted

Flere artikler

  1. Aksjonærene: Vi godtar Jay Z-budet

  2. Jay Z vil ta full kontroll over Aspiro

  3. Jay Zs selskap: – Vi fullfører budet

  4. Annonsørinnhold

  5. Jay-Z kjøper Wimp-eier

  6. Norsk Tidal-sjef må gå