Teknisk krøll hos Ice

Samtaler til utlandet skal igjen fungere for Ice-kundene, men mobilselskapet sliter fortsatt med nettsidene sine etter en oppdatering som ble gjennomført i natt.

TRØBBEL: Arkivbilde fra Ice sitt norske hovedkontor på Helsfyr i Oslo.

Foto: Marius Lorentzen E24
Publisert:

Mobilselskapet Ice har siden natt til fredag slitt med tekniske problemer. En planlagt oppdatering av de interne IT-systemene førte til at både selskapets nettside, «Mine Sider», Ice-appen og utenlandssamtaler ble rammet.

Klokken 11:39 fredag meldte selskapet at problemene med utenlandssamtaler var løst, men i en oppdatering 12:56 skriver selskapet at de fortsatt sliter med nettsidene og appen.

I tillegg kan de bedriftskundene som har sentralbordløsning ha problemer.

Dermed skal ikke problemene lenger ramme telefontrafikken, men kunder vil kunne få problemer hvis de vil bestille eller endre på abonnementet sitt på nett.

Selskapet beklager på Facebook-siden sin overfor kundene, og ber de som har spørsmål ta kontakt med dem der eller via telefon. De anbefaler også kunder som sliter med å ringe til å skru telefonen helt av og på.

Har bikket 300.000 kunder

Ice bygger for tiden ut Norges tredje 4G-nett, og er den eneste konkurrenten med eget mobilnett til Telenor og Telia.

Mens selskapet bygger ut leier de også kapasitet i Telias nett, slik at kundene får dekning i hele Norge.

E24 skrev denne uken at Ice trolig vil velge Oslo når Ice Group skal børsnoteres i løpet av høsten.

Selskapet har fredag sendt ut en oppdatert presentasjon til investorer i forkant av børsnoteringen, selv om selskapet ennå ikke har sagt noe om en eventuell dato for børsnoteringen.

I presentasjonen kommer det frem at selskapet nå har bikket 300.000 mobilkunder i Norge, hvis man regner med de opptil 40.000 kundene de har kjøpt fra mobilselskapet Hello. På egenhånd har Ice økt til 293.100 kunder i andre kvartal i år, noe som er mer enn en dobling fra de 142.400 kundene de hadde i andre kvartal i fjor.

Les også

Kjøper seg 40.000 kunder til

Les også

ICE-eier satser på mobilmarkedet i Brasil

Les også

Støtter den gamle rivalen i Phonero-striden

Her kan du lese mer om