Banktopp slutter i jobben etter Snapchat-meldinger

Den nyforfremmede styrelederen i Royal Bank of Scotland slutter etter to uker. Snapchat-meldinger til tenåringsdatteren, hvor han klager over hvor kjedelig han har det på jobb, har skapt problemer.

UMOTIVERT: Styreleder i Royal Bank of Scotland, Rory Cullinan, synes jobbmøtene var kjedelige. Det ble spredt til offentligheten, noe som har provosert ettersom banken skal nedbemanne med flere tusen stillinger.
  • E24
Publisert:

Som kjent er bildene på Snapchat kun tilgjengelige i et begrenset tidsrom. Men mottageren av styrelederens private uttrykk for kjedsomhet var hans 18 år gamle datter, og hun ønsket å dele dette med flere.

18-åringen la bildene hun fikk fra pappa på Instagram. Dermed ble Royal Bank of Scotlands (RBS) nye styreleders kjedelige dager på jobben langt mer offentlig enn han nok så for seg.

Etter to uker i sin nye maktposisjon i den ærverdige banken fra 1727, var det slutt. Rory Cullinan er ikke lenger styreleder, etter bare knappe to uker i sjefsstolen.

Et nettsøk viser at hans bedriftsprofil ikke lenger er tilgjengelig på bankens nettsider.

Høyt verdsatt

Cullinan var en av de best betalte bankfolkene hos RBS. Han fikk 2,2 millioner pund - over 25 millioner kroner - fra bonuser de seks siste årene, nær og har realisert 1,2 millioner pund etter salg av aksjepakken fra sin tidligere arbeidsgiver.

Etter forfremmelsen som styreleder sikret han seg ytterligere to millioner pund i lønn, skriver Business Insider.

I dagens kurs tilsvarer dette 64 millioner kroner.

Mange ville nok vært villige til å kjede seg litt på jobb for den gasjen, men den muligheten har altså blitt slukket for Cullinan.

Provoserer

Banktoppen begynte i RBS i 2008. The Guardian skriver at hans avgang offisielt skyldes uenighet med ledelsen om hvordan de skal kutte kostnadene.

Storbanken har i en årrekke tapt penger. For en måned siden ble det kjent at RBS tapte 3,5 milliarder pund, 42 milliarder kroner.

I Storbritannia har selfiene med tekst som «Another friggin’ meeting.», «Boring meeting xx», «Not a fan of board meetings xx», provosert politikere og debattanter.

Der oppfattes bildene som et slag i ansiktet for skattebetalerne som eier 80 prosent av den kriserammede banken, hvor ansatte nå altså står overfor restruktureringer - og muligens også kan miste jobben.

Så mange som 14.000, eller fire av fem, risikerer å måtte gå i underselskapet for investment banking. Dette er det samme datterselskapet som tidligere ble ledet av Cullinan.

– Han burde bli fratatt alle bonuser fra sin tid som sjef for investment banking. Hver eneste krone, sier John Mann, representant for Labour i parlamentet til The Sun.

Les også

Milliardbøter til storbanker for valutamanipulasjon

Les også

Banksjef hevder mislighold er nasjonalsport på Kypros

Les også

Britisk storbank kutter en av fire ansatte

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Markedsføring

Flere artikler

  1. Oljefondet støtter lønnskutt i storbank

  2. Oljefondets «skandaleinvestering» selger butikker for 50 milliarder

  3. Snapchat til værs på rød børs

  4. Venter stortap for Oljefondets aksjetaper: 3,5 milliarder forduftet på ett år

  5. Toppsjef Stuart Gulliver i HSBC skjulte selv penger i sveitsisk konto