Bare halvparten av butikkjedene har nettbutikk

- I 2014 forventer kundene at de kan kjøpe kjøkkenutstyr, klær, verktøy, møbler og sportsutstyr på nett, sier redaktør Ole Martin N. Evensmo i Netthandel.no.

TREGE: Norske butikkjeder er seine med å skaffe seg nettbutikk, til tross for at 8 av 10 nordmenn handler på nett.
Publisert:

Han er overrasket over at bare halvparten av butikkjedene har nettbutikk.

- 8 av 10 nordmenn nå handler på nett. Det er derfor overraskende å se at halvparten av butikkjedene fortsatt ikke tilbyr sine kunder å handle på nett, sier Evensmo.

- Mangler endringsvilje

Bransjenettstedet har gått igjennom hundretalls butikkjeder for å finne ut hvordan det står til med norske bedrifter på nettet. Bransjen som kommer best ut er elektronikk, der de fleste kjedene også har nettbutikk.

- For det første kreves det en helt annen kompetanse for å selge på nett enn via fysiske butikker. Mange kjeder sliter med manglende kunnskap om digitale kanaler og hvilke muligheter som finnes på nett.

- Manglende innovasjonskultur, interne interessekonflikter og manglende endringsvilje er nok også mulige forklaringer.

Matvarebransjen henger etter

I de fleste bransjene er det variert hvem som har nettbutikk, mens matvarebransjen henger lengst etter.

- Enkelte butikkjeder har veldig informative og inspirerende nettsider med velfungerende nettbutikk, mens andre kjeder knapt er synlige på nett og satser utelukkende på sine fysiske butikker. I 2014 forventer kundene at de kan kjøpe kjøkkenutstyr, klær, verktøy, møbler og sportsutstyr på nett. Det virker ikke som alle norske butikkjeder har fått med seg dette.

Les også:

I ferd med å få øynene opp for IkeaDaniel startet egen nettbutikk som 18-åringStarter med sponsing av kundenes mobildataVollvik runder året med røde tallNorsk nettbutikk tar betalt i Bitcoins

Publisert:

Her kan du lese mer om