TV 2 og RiksTV forhandler om pris

Rundt 270.000 RiksTV-abonnenter risikerer å miste TV 2 etter nyttårsaften dersom distributøren og kanalen ikke kommer til enighet i pågående forhandlinger.

RiksTV-kunder kan miste TV 2 etter nyttår. De to forhandler nå om prosessen videre. Bildet viser nyhetsstudioet til TV 2 i nye Media City i Bergen.

Foto: Marit Hommedal NTB scanpix
Publisert:

– Jeg ønsker ikke å gå inn i innholdet i forhandlinger. Men jeg kan bekrefte at vi har god kontakt. Vi håper og tror at det blir en god løsning for begge parter, sier RiksTV-sjef Jérôme Franck-Sætervoll til Kampanje.

Stridens kjerne er hvor mye RiksTV skal betale TV 2, som eier en tredel av RiksTV, for å kunne distribuere TV 2s kanaler.

– Vi skal forhandle en ny avtale med RiksTV og har tro på at vi kommer til enighet. Vi kommenterer ikke innholdet i forhandlingene, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Dagens Næringsliv.

Etter det Kampanje forstår krever TV 2 langt mer penger fra RiksTV enn det distributøren har betalt de siste årene. Det skal være snakk om flere titalls millioner kroner årlig.

Les også

TV 2 varsler Sumo-offensiv

Les også

TV 2 og TONO forhandler om musikkvederlag

Les også

Så viktig er finansene i «Game of Thrones»

Her kan du lese mer om