Nyhetsbyråer krever at Facebook betaler for artikler

Ni europeiske nyhetsbyråer krevde onsdag at nettgiganter som Facebook, Twitter og Google betaler for retten til å publisere nyhetsartikler på plattformene sine. 

VIL HA BETALT: Ni europeiske nyhetsbyråer krever at giganter som Facebook, Twitter og Google betaler for retten til å publisere deres artikler på plattformene.

Foto: Dado Ruvic Reuters
 • NTB
Publisert:

– Facebook har blitt det største mediet i verden. Likevel har verken Facebook eller Google en redaksjon. De har ikke journalister som risikerer livet i Syria, et byrå i Zimbabwe som etterforsker Mugabes avgang eller redaktører som faktasjekker informasjon som kommer fra reportere i felten, skriver nyhetsbyråene i et innlegg i franske Le Monde.

De skriver at nyheter er den andre grunnen, etter å holde kontakt med familie og venner, til at folk benytter seg av Facebook. I fjor tredoblet selskapet inntektene sine til 10 milliarder dollar.

Byråene mener nettgigantene høster fruktene av det de har sådd, mens annonseinntektene til nyhetsmediene bare i Frankrike minket med ni prosent i 2016.

Her kan du lese mer om

 1. Facebook
 2. Google
 3. Twitter
 4. Mark Zuckerberg
 5. Digitalisering
 6. Teknologi

Flere artikler

 1. Forbrukerrådet anklager Facebook for «utspekulert» manipulasjon

 2. Facebook og Google kan nå ny annonserekord i Norge

 3. I dag avgjør EU om nettgigantene må utbetale milliarder

 4. Annonsørinnhold

 5. USA avviser fransk forslag om selskapsskatt for IT-giganter

 6. Spår første reklamenedgang noensinne for Google