Nyhetsbyråer krever at Facebook betaler for artikler

Ni europeiske nyhetsbyråer krevde onsdag at nettgiganter som Facebook, Twitter og Google betaler for retten til å publisere nyhetsartikler på plattformene sine. 

VIL HA BETALT: Ni europeiske nyhetsbyråer krever at giganter som Facebook, Twitter og Google betaler for retten til å publisere deres artikler på plattformene.
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Facebook har blitt det største mediet i verden. Likevel har verken Facebook eller Google en redaksjon. De har ikke journalister som risikerer livet i Syria, et byrå i Zimbabwe som etterforsker Mugabes avgang eller redaktører som faktasjekker informasjon som kommer fra reportere i felten, skriver nyhetsbyråene i et innlegg i franske Le Monde.

De skriver at nyheter er den andre grunnen, etter å holde kontakt med familie og venner, til at folk benytter seg av Facebook. I fjor tredoblet selskapet inntektene sine til 10 milliarder dollar.

Byråene mener nettgigantene høster fruktene av det de har sådd, mens annonseinntektene til nyhetsmediene bare i Frankrike minket med ni prosent i 2016.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Facebook
 2. Google
 3. Twitter
 4. Mark Zuckerberg
 5. Digitalisering
 6. Teknologi

Flere artikler

 1. Facebook sperrer deling av nyheter i Australia

 2. Facebook og News Corp er enige om betalingsavtale i Australia

 3. Trump i strupen på Facebook og Twitter

 4. I dag avgjør EU om nettgigantene må utbetale milliarder

 5. Senator raser mot internettgiganter i Kongressen