Morgenbladet-redaktør går etter uenighet i styret

Toppene i Morgenbladet blir ikke enige om den videre driften av avisen. Mandag neste uke slutter sjefredaktør Alf van der Hagen som følge av konflikten.

UTE AV DANSEN: Til tross for en kraftig økning i opplaget, slutter nå sjefredaktør Alf van der Hagen i Morgenbladet som følge av en konflikt.
Publisert: Publisert:

Mandag formiddag kom nyheten om at sjefredaktøren går av.

Bakgrunnen for fratredelsen er at styret og ansvarlig redaktør ser ulikt på den videre driften av Morgenbladet, heter det ifølge Journalisten.no i pressemeldingen.

«Vi har derfor funnet det naturlig å avslutte samarbeidet med en omforent avtale», skriver Alf van der Hagen og styrets leder Bjørn Smith-Simonsen i meldingen.

Ordknapp

Van der Hagen bekrefter nyheten overfor Journalisten.

- Jeg har inngått en avtale med styret. Vi ser ulikt på den videre driften av Morgenbladet. Dette er en helt vanlig måte å gjøre det på i næringslivet. Vi er enige om ikke å kommentere det videre, sier den avtroppende redaktøren.

Nyheten kommer trolig overraskende på mange, ikke minst fordi Van der Hagen ble kåret til årets redaktør av Oslo Redaktørforening. Avisen er også kåret til Årets avis.

Opplaget er mer enn tredoblet fra 2003, til over 26.000 eksemplarer i 2011.

Les også: Morgenbladet vokser seg større

- Trist

Redaktøren sier til Journalisten at det er føles greit å gi seg på topp, men at det samtidig blir rart å skifte beite.

– Jeg er stolt av denne avisen og hva vi har fått til. Det er bra medarbeidere som er plukket opp gjennom årene, og de speiler litt av leserne, sier han.

- Det blir trist og vemodig å forlate dem, sier 49-åringen.

Les også:

Publisert: