Mecom-ansatte vil kvitte seg med Montgomery

Ansatte i Berliner Zeitung er lei stadige innsparingskrav. I et åpent brev til David Montgomery ber de om at avisen blir solgt.

UT MED SJEFREDAKTØREN: Mecom-sjef David Montgomery vil fjerne sjefredaktørene og erstatte dem med innholdsredaktører.
Publisert:

Aviskonsernet Mecom, som eier Edda Media, sliter i motbakke. Siden nyttår er aksjekursen halvert og investorene har uttrykt bekymring for at selskapet ikke skal innfri sine lovnader om avkastning, skriver Kampanje.

For å bedre tilliten til aksjemarkedet har Mecom-sjef David Montgomery varslet nye kostnadskutt i flere av konsernets aviser. Blant annet må de danske og tyske avisene på en ny slankekur. Det finner ikke de ansatte i Berliner Zeitung seg i, skriver Ervervsbladet.

I to åpne brev går de ansatte til frontalangrep på avisens redaktør og Mecoms toppsjef David Montgomery.

De ansatte ber Montgomery om å revurdere hele sin strategi for mediekonsernet for å unngå at avisens innhold blir uthulet. Alternativet er å finne andre eiere.

- Dersom Mecom er ute av stand til å utvikle en ny strategi oppfordrer vi til å lete etter en ny og egnet eier til Berliner Zeitung i avisen og lesernes interesse, står det i brevet.

Det er ikke bare i Tyskland at Mecoms forretningsstrategi har skapt reaksjoner. I Danmark ble de ansatte rystet da meldingen om nye innsparinger kom.

Også i Norge har Montgomerys stil skapt misnøye helt siden oppkjøpet i 2006.

Flere saker om medier og reklam finner du på Kampanje

Publisert: