Uber selger Asia-avdelingen til konkurrenten Grab

Det amerikanske selskapet bak kjøretjenesten Uber har solgt sin avdeling i Sørøst-Asia til sin store rival i regionen. 

SELGER SEG UT: En taxi passerer forbi kontorene til Uber og Grab i Singapore. Uber selger nå sin avdeling i Sørøst-Asia til konkurrenten.
Publisert:

Det opplyser begge selskapene i en pressemelding natt til mandag.

Som en del av avtalen overtar Uber 27,5 prosent av aksjene i det sørasiatiske selskapet. Ubers administrerende direktør, Dara Khosrowshahi, får også en plass i Grabs styre.

Det er andre gang at Uber trekker sine aktiviteter ut av markedet i Asia etter at de solgte seg ut av Kina i 2016.

Uber har, ifølge Reuters, investert 700 millioner dollar i sin asiatiske avdeling, mindre enn de to milliarder dollarene selskapet investerte i Kina, skriver Reuters.

Det var knyttet store forventninger til at Uber skulle overta markedet i Asia etter at japanske Softbank Group Corp investerte flere milliarder dollar i virksomheten, ifølge Ritzau.

– En av de potensielle farene ved vår globale strategi er vi tar på oss for mange kamper på for mange fronter og med for mange konkurrenter, sier Khosrowshahi.

Satser på India og Latin-Amerika

Grab og Uber har lenge kjempet om kundene i Sørøst-Asia med over 650 millioner mennesker. Men Grab, som opererer i 195 byer, har dominert markedet. Det har igjen ført til at Uber har slitt.

Den nye avtalen legger press på indonesiske Go-Jek, som har støtte fra Google og kinesiske Tencent Holdings Ltd.

Les også

Avis: Ubers selvkjørende biler slet før dødsulykken

Avtalen blir også en velsignelse for Grabs matleveringstjeneste, som nå vil slås sammen med Uber Eats.

En kilde sier til Reuters at Ubers strategi nå vil fokusere mer på å konkurrere med Ola i India, mens Rajeev Misra, toppsjef i SoftBanks Vision Fund, har anbefalt selskapet å satse mer i Latin-Amerika.

Selvkjørende bil drepte kvinne

Uber har møtt en del motgang den siste tiden. Søndag forrige uke omkom en kvinne i Arizona i USA da hun ble påkjørt av en av Ubers selvkjørende biler. I ettertid har interne dokumenter blitt sitert, hvor det kommer fram at disse bilene allerede i fjor hadde problemer.

Les også

Eksperter: Den førerløse bilen burde avverget dødsulykken

Les også

Fotgjenger omkom etter påkjørsel av førerløs Uber-bil

Les også

California legaliserer førerløse biler

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om