Denne bilen kan gå for 150 millioner kroner

Det er svært sjeldent at en bil selges for mer enn 100 millioner kroner, i midten av august skal ett auksjonshus prøve å selge intet mindre enn to Ferrarier som begge er verdsatt til langt over 100 millioner.

KLASSIKER: Få biler er verdt mer enn Ferraris legendariske 250 GT.
Publisert: Publisert:

Hvert år avholdes det en ultra-eksklusiv bilauksjon under arrangementet Pebble Beach Concours d’Elegance i California, USA. I år går det av stabelen helgen 14. og 15 august, og alle de store auksjonshusene er representert. Gooding & Company er ett disse, og blant de mange bilene de tilbyr er det to som kan gå for helt ekstreme summer.

Den det er knyttet aller størst forventninger til er en 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider.

Dette er en type bil som tidligere har oppnådd et tresifret antall millioner kroner, og Gooding & Company forventer at dette eksemplarer skal klare det samme.

Mer bilstoff på E24 BIL

Den har et prisestimat som ligger mellom 130 og 150 millioner kroner. Det er på nivå med den høyeste summen som er gitt for en slik på bil auksjon, og det vil eventuelt gjøre den til en av de fem dyreste bilene solgt på denne måten gjennom tidene.

Urestaurert

Bilen er en av 37 slike biler som ble laget med kort akselavstand og lykter med deksel. Under panseret er det en tre liters V12 motor og det skal være første gang siden sekstitallet at den er på markedet.

Bilen har ikke vært restaurert, og har heller ikke vært på utstillinger, hvilket Gooding & Company trekker frem som en bonus. For da kan den nye eieren ta den med på slike arrangementer for første gang.

(Saken fortsetter under bildet)

DEN ENESTE: Dette er en Ferrari som er laget i ett eksemplar, bestilt av bildesigneren Nuccio Bertone.

De skal også selge en enda mer sjelden Ferrari fra samme tidsperiode. Det er en 1962-modell Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Speciale. De kaller den «muligens den viktigste 250 GT SWB som har blitt tilbudt på en auksjon.»

Les også

Favoritten til «King of Cool» skal selges: – Bortimot umulig å anslå verdien på denne bilen

Eksemplaret ble laget spesielt til Nuccio Bertone, og ble brukt som utstillingsbil i Genève og Torino i 1962. Det var en av de aller første bilene designeren Giorgetto Giugiaro tegnet, mens han jobbet for Bertone. Dette skal være aller første gang bilen er til salgs på en åpen auksjon.

Den kommer fra samlingen til den meksikanske forretningsmannen Lorenzo Zambrano, som døde i fjor.

Prisestimatet ligger på 115 til 130 millioner kroner.


Les også

Eksklusiv bilauksjon: Denne gikk for 50 millioner

Les også

De største billegendene

Les også

Solgte klassikere for en halv milliard på én ettermiddag

Publisert:
Gå til e24.no