Oppfordrer alle norske Model S-eiere til setebelte-sjekk

Når Tesla kaller tilbake 90.000 biler av typen Model S, er over ti prosent av dem norske.

SJEKK AV BILBELTE: Cirka 9.500 norske Tesla-eiere oppfordres nå til å ta bilen inn på service for en sjekk av bilbelte etter at en europeisk kunde opplevede av beltet løsnet da hun kjørte.
  • Anita Bakk Henriksen
  • Morten Abrahamsen
Publisert:

Tesla oppfordrer alle norske eiere av Model S til å få bilen inn på service for å sjekke det ikke er feil med bilbeltet. Presseansvarlig Esben Pedersen har ikke noe totalt antall på hvor mange Model S-er det i Norge, men ifølge Opplysningsrådet for veitrafikk har 9.467 Model S-er blitt nyregistrert i Norge fra lanseringen i august 2013 og frem til og med oktober i år.

– Det er viktig å påpeke at dette er en frivillig tilbakekallelse. Inntil videre er det kun funnet én bil globalt som har dette problemet, sier kommunikasjonsjef Esben Pedersen for Skandinavia til E24.

Fredag ble det klart at Tesla tilbakekaller 90.000 biler etter at det ble oppdaget et problem med sikkerhetsbeltet.

Ifølge Bloomberg ble Tesla kjent med problemene den europeiske kunden hadde med sikkerhetsbeltet for to uker siden.

Les også

Her kjører vi Tesla - uten hender!

Udramatisk

Kunden opplevde at sikkerhetsbeltet løsnet da hun snudde seg for å snakke med passasjerene i baksetet, opplyser en talsperson for Tesla til Bloomberg.

Selskapet har nå inspisert de 3.000 bilene som er under bygging, uten at de har funnet en tilsvarende feil. De ønsker likevel at kundene kommer med bilene sine slik at Tesla kan forsikre seg om at sikkerhetsbeltet er korrekt montert.

– Problemet ble oppdaget helt udramatisk og straks tatt hånd om hos service. Vi oppfordrer alle våre kunder til å kontakte service og booke inn en sjekk av bilen. Dette tar under to minutter å finne ut av, og dersom noe må fikses tar det kun fem minutter, sier Esben Pedersen.

Negativ omtale påvirker børsen

Tirsdag 20. oktober raste Tesla-aksjen på Wall Street-børsen etter at den amerikanske publikasjonen Consumer Reports slapp en forbrukerrapport som ekskluderer Tesla Model S fra listen over anbefalte biler og gir el-bilen en «dårligere enn gjennomsnittet»-score.

Aksjekursen til Tesla Motors falt nok en gang umiddelbart da nyheten om tilbakekallelsen ble kjent fra vel 219 dollar til 214 dollar, før den steg til 217 dollar, hvilket er ned over to prosent for dagen.

Tesla solgte mer enn 31.000 Model S-biler over hele verden i 2014, og selskapet har et tidligere uttalt mål om å selge 55.000 biler av den modellen i år, men om dette lar seg gjøre, vil bare tiden vise.

Les også

Volvo vil revolusjonere bilpendlingen

Les også

Fire av ti går i pensjon med boliggjeld

Les også

– Dagens endringer er som overgangen fra hest og kjerre til bil

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tesla tilbakekaller 90.000 biler

  2. Kaller tilbake 11.000 Model X: Dette anbefaler Tesla norske kunder å gjøre

  3. Tesla tilbakekaller 2.700 Model X

  4. Tesla tilbakekaller 11.000 biler av typen Model X

  5. Tesla tilbakekaller 53.000 biler