Vekst i Europas bilsalg

Krisen har ikke nådd det europeiske bilmarkedet, som nå har vokst i snart to år.

STØRST: Volkswagen er Europas største bilmerke og opplever i likehet med så å si alle produsentene vekst. Her fra Touareg-produksjonen ved fabrikken i Bratislava, Slovakia.
Publisert: Publisert:

I Juli var det 9,1 prosent høyere enn samme måned før. Det økte til 1,18 millioner kjøretøy ifølge tall fra analysebyrået Jato Dynamics. Det betyr at salget har økt i 23 strake måneder.

Så langt i år er veksten på 8,6 prosent.

– Det er markedene som sank mest under de økonomiske nedgangstidene for noen år siden, som Irland, Spania og Portugal, som nå er de raskest voksende markedene i Europa hvor forbrukerne har fått tillit til økonomien igjen, sier Brian Walters, visepresident i Jato Dynamics.

I Irland var økningen på nær 50 prosent i juli.

Volkswagen fortsetter å være det største merket, med et resultat som er 7,7 prosent bedre enn juli i fjor. De følges av Ford og Opel.

Mer bilstoff på E24 BIL

Den største veksten totalt i år, blant de ti største merkene, står Mercedes-Benz for, med 11,3 prosent.

I Norge har totalmarkedet i personbilsektoren økt med 3,2 prosent til og med august, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Her er også Volkswagen størst med en markedsandel på hele 18,3 prosent og en vekst på 33,6 prosent, hvor det særlig er Golf, og da i hovedsak den elektriske versjonen, som drar det største lasset.

Mercedes-Benz har også bra fart i Norge, med en med nær 30 prosent økning i august og 15,6 prosent så langt i år.

Les også

Europas bilsalg gir gass i tøffe økonomiske tider

Les også

Bilsalget øker kraftig i Europa

Les også

I dette landet stuper nybilsalget over 40 prosent

Publisert: