«Tidenes låvefunn» ga auksjonsrekorder

Budene haglet og alle bilene ble solgt når et vanvittig «låvefunn» gikk under hammeren i Paris.

STØVETE OG DYR: Denne lett nedstøvete Ferrari 250 GT California satt ny rekord for biler av denne typen.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Nylig solgte auksjonshuset Artcurial Motorcars de som må kunne kalles «tidenes låvefunn.» På en gård i Frankrike fant de 59 klassiske biler som «ingen» hadde visst om.

– Ja, dette er virkelig en skatt, sa Matthieu Lamoure, direktør i Artcurial Motorcars, i en pressemelding da i forkant av auksjonen.

– Dette er garantert siste gang en slik oppdagelse blir gjort noe som helst sted i verden. Det som er så spesielt er antallet, bredden, kvaliteten og stamtavlen til bilene, sa Pierre Novikoff en av de to ekspertene som fant bilene.

Mer bilstoff på E24 BIL

Det var en fransk forretningsmann, Roger Ballion, som samlet bilene, hovedsakelig imellom 1955 og 1965. Han drev en suksessrik transportbedrift. På syttitallet gikk det dårligere med forretningene og mot slutten av tiåret solgte han unna en rekke av sine biler.

Ser bilder fra mega-funnet her

Inntil nylig har man trodd at alt ble solgt den gangen.

Alle solgt

Nå har bilene gått under hammeren og ikke nok med at alle ble solgt, flere av dem satt også rekorder for sin modell.

(Saken fortsetter under bildet)

OGSÅ REKORD: Denne Maserati A6G 2000 Gran Sport Berlinetta fra 1956 gikk for 15,6 millioner kroner, ny rekord for modellen.

Høyest pris oppnådde en 1961 modell Ferrari 250 GT California Spider. Den gikk for 140 millioner kroner, noe som gjør den til den femte dyreste bilen solgt på auksjon noensinne (se faktaboks under), og den dyreste av denne typen Ferrari. Dette var også det høyeste budet auksjonshuset har opplevd.

– Dette vil gå inn i historiebøkene som et ekstraordinært salg. Baillon-funnet har vært en utrolig reise. I tillegg til engasjementet den har vekket hos entusiastene, er det en unik historie om en manns drøm, som har blitt brakt videre av en hel familie. Det suksessfulle salget av de 59 bilene i samlingen gjenspeiler responsen fra samlere over hele verden som har blitt rørt av denne spøkelsesaktige samlingen, sier Pierre Navikoff, i en pressemelding.

Totalt innbrakte samlingen 215 millioner kroner.

Les også

Biler verdt flere 100 millioner til salgs

Les også

Legendariske superbiler auksjoneres bort

Les også

– Det må være denne følelsen de hadde da Tutankhamons grav ble åpnet

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Dette ble verdens mest verdifulle bilsamling

  2. De dyreste bruktbilene i 2015

  3. Eksklusiv bilauksjon: Denne gikk for 50 millioner

  4. Denne Ferrarien kan gå for 100 millioner

  5. Denne bilen kan gå for 150 millioner kroner