Audis minste med stor motor

A1-modellen til Audi kommer med en S-modell.

KOMPAKTRAKETT: Med 231 hestekrefter blir Audis minste en veldig sprek småbil.
Publisert: Publisert:

Audis minste bilmodell, A1, har vært på markedet siden 2010. Per i dag har den kraftigste utgaven 185 hestekrefter, men modellrekken har så langt ikke hatt noen S-modell.

Det gjør de nå noe med. Med S1 kommer en utgave som er mer sportslig rettet. Den skal bli tilgjengelig i både tre- og femdørsutgave og under panseret sitter det en toliters motor på 231 hestekrefter.

- Audi S1 byr på alle egenskapene til en sportsbil, fantastiske ytelser, direkte kjøreegenskaper og permanent Quattro firehjulstrekk som planter kreftene i bakken på en overlegen måte, sier Ulrich Hackenberg, styremedlem i Audis avdeling for teknisk utvikling, i en pressemelding.

Test av Audi A1 1,4 TFSI

MANUELL: Uvanlig nok kommer Audi S1 med manuell girkasse som standard.

Dette skal gi en akselerasjon på 5,8 sekunder for tredørsvarianten og ett tidel mer for den med fem. Bilene har firehjulstrekk som standard, og understellet er satt opp mer sportslig enn i de andre A1-modellene og bakakslingen har et annet oppheng.

Rett under 500.000

Bilen har og Audis Drive select system hvor man kan stille både fjæring og den elektromekaniske styringen i forskjellige modi. Den er videre utstyrt med en sekstrinns manuell girkasse.

Utvendig har den andre lykter enn de vanlige A1-modellene, bredere sidekanaler og en større frontspiler. Bak er det fire eksosrør og baklyktene er også nye. Er ikke dette nok, inneholder tilvalgslistene blant annet en «kraftig takspoiler.»

Mer bilstoff på E24 BIL

Den norske importøren sier at prisene ikke er klare, men de forventer «en startpris på rett rundt 500.000 kroner.»

Bilen skal først vises på bilutstillingen i Genève i mars, før den lanseres i Norge i mai.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no