Tidenes dyreste Aston Martin

Det finnes én Aston Martin DB4 GT som er designet av Bertone, den ble solgt forrige helg.

DYREST: Ingen Aston Martin har kostet mer enn denne.
Publisert:

- Når den første bilen, med et prisestimat på 50.000 pund, gikk for 190.000, trodde jeg det skulle bli en av de spesielle dagene, og det ble det. Den kulminerte med en ny verdensrekord satt av Jet-en, sier James Knight, sjef for bilavdelingen i Bonhams, i en pressemelding.

En Aston Martin DB4 GT er i seg selv en svært eksklusiv bil. Det er en lettvektsversjon av DB4, som ble introdusert i 1958. Totalt ble det laget 1210 DB4, av disse var det 100 GT-utgaver, 19 av disse ble modifisert av den italienske karosseribyggeren Zagato og én av Bertone.

Den siste har gjerne blitt kalt Bertone Jet. Og det er den som nå har blitt solgt på auksjonshuset Bohams sitt arrangement «The Aston Martin Works Sale: Aston Martin and Lagonda Motor Cars and Related Automobilia», holdt i Newport Pagnell i England 18. mai.

Giugiaro

Bilen ble første gang vist på bilutstillingen i Geneve i 1961 og er designet av Giorgetto Giugiaro, som den gang var 22 år og ansatt hos Bertone.

Mer bilstoff på E24 BIL

Giugiaro har siden den gang stått bak en rekke ikoniske biler, som den første Volkswagen Golf, Maserati Ghibli og Alfa Romeo 159, for å nevne noen.

MER ENN JAMES BOND: Selv ikke en Aston Martin kjørt av James Bond er verdt mer enn denne.

Motoren i en DB4 GT er trimmet i forhold til standardutgaven. Den yter i dette tilfellet drøyt 300 hestekrefter, mot normalt 240. Null til hundre skal ta 6,1 sekunder og den har en toppfart på 250 kilometer i timen.

Les også: 100 år med Aston Martin

Bilen er den aller siste DB4 GT som ble laget. Bilen er underveis totalrestaurert hos Aston Martin.

James Bond

Budene skal underveis ha kommet med intervaller på opptil 100.000 pund og da siste bud ble gitt sto det 3.249.500 pund, 28.556.606 norske kroner, på tavlen. Den høyeste summen noensinne for en Aston Martin.

Inntil nå har en 1964-modell Aston Martin DB5 hatt bestenoteringen for merket, med 2,9 millioner pund. Det sier litt om hvor verdifull Bertones DB4GT er. DB5en var nemlig bilen Sean Connery brukte i James Bond filmene Goldfinger og Thunderball.

Alle bilene som var på auksjonen ble solgt, og det ble omsatt for 10 millioner pund.

Les også:

Årets dyreste klassikere

Italiensk selskap går inn i Aston Martin

McCartneys Aston Martin solgt

Publisert:
Gå til e24.no