Alfa-bilen som nesten er borte

I dag er Alfa Romeo nesten utradert. Innen eierne i Fiat får frem noen nye modeller, viser en gjennomgang av deres historie etter krigen at det ikke er lett å vite hva man kan forvente. Se stor bildeserie over.

  • Morten Abrahamsen
Publisert:

Alfa Romeo står bak en rekke av bilhistoriens vakreste biler. Det er et merke som har en kultisk status og en stor fanskare.

Samtidig er det i dag et merke som nesten har forsvunnet. Etter at moderselskapet Fiat valgte å stoppe produksjonen av 159-modellen, kan de nå by på kun to modeller, Giulietta og Mito.

Selger mindre enn Porsche

Alfa Romeo har aldri vært et merke for massene, men nå er det virkelig stusselig. Ser man på registeringsstatistikken i Norge har salget falt som en stein. I årets elleve første måneder er det registrert 277 Alfa Romeo i Norge, bortimot en halvering fra i fjor.

Det er 32 færre enn Porsche.

Les også: Alfa Romeo tilbake i USA neste år

Planen er å relansere merket i USA, noe som stadig har blitt utsatt, trolig i påvente av en bredere modellrekke. Samtidig har Fiat fått en skikkelig smell etter at bilmarkedet i Europa, og ikke minst i Italia har raknet fullstendig. Noe som gjør at de ikke kan satse bredt på alle deres merker.

2014

Salgssjef Espen Kristoffersen hos Fiat- og Alfa Romeo-importøren RSA sa dette om Alfa Romeo til E24 i midten av november:

- Det er et mer langsiktig prosjekt. Om to til tre år skal det være seks til sju nye modeller på markedet. Meningen med Alfa Romeo er at de skal komme inn i segmentet over Fiat. Inntil de nye bilene kommer er jobben vår å få mest mulig ut av de eksisterende modellene. I 2014 til 2015 burde vi kunne selge rundt 500 Alfa Romeo i året.

Mer bilstoff på E24 BIL

Man skal heller ikke glemme at Alfa Romeo har laget biler som har vist de andre veien, ikke bare på estetikk. Alfasud var en i Golf-klassen som kom tre år før Volkswagen lanserte Golf, mens 156-modellen var verdens første serieproduserte bil med common-rail diesel.

Bildeserien over er en historisk gjennomgang av en rekke Alfa Romeos modeller fra femtitallet og frem til i dag, på godt og vondt.

Les også:

Alfa Romeo tester på E24:

Alfa Romeo 8C Competizione

Alfa Romeo 159 Sportwagon 170 diesel

Alfa Romeo 159 Sportwagon 1750 TBi

Alfa Romeo Brera 1750 TBi

Alfa Romeo Giulietta 1,4 TFSI TCT

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Alfa Romeo MiTo 1,4 Turbo Benzina

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Fiat i Norge:- Satser alt på 500

  2. Sier Alfa Romeos neste modell blir bedre enn de tyske

  3. Alfa Romeo vil vinne USA med ny minibil

  4. Annonsørinnhold

  5. Katastrofetall for Fiat

  6. Kan denne midtlivsoppdateringen bære Alfa Romeo?