Mot rekord for Audi

Audi-salget holder rekordtakt.

STORE TALL: Audi har økt salget i alle regioner. Her markerer de at det har vært laget fem millioner Audi A4 på fabrikken i Ingolstad i mars 2011.
Publisert: Publisert:

I april solgte Audi 109.400 biler, det er 13,2 prosent mer enn samme måned i fjor.

- Audi fortsetter helt klart å vokse på verdensbasis. Dagens ordremengde betyr at vi er på god vei til å nå vårt mål med å selge 1,2 millioner biler i år, sier Peter Schwarzenbauer, styremedlem i slags- og marketingavdelingen til Audi , i en pressemelding.

Rekord i fjor

Audi årsrekord kom i fjor, med 1.150.000 solgte biler, noe de altså regner med å slå i år.

Så langt i år har de økt salg i alle regioner.

- Vi regner med slaget øker ytterligere med at A7 Sportback akkurat har blitt lansert i USA. Vi håper at USA kommer til å stå for rundt 25 prosent av A7 Sportback salget, sier Schwarzenbauer.

Test av Audi A7 Sportback

Heller ikke den nye A6 sedan har blitt lansert i alle markeder ennå.

I løpet av årets fire første måneder solgte Audi 422.000 biler. Med 23.766 biler i april er Kina deres største enkeltmarked. Så langt i år har de økt salget med 23,7 prosent der.

Dette er litt større enn hjemmemarkedet hvor det ble solgt 22.204 biler i april.

Flaskehals i Norge

Av enkeltmodeller kan man merke seg at den store suv-en Q7, har hatt en økning på hele 48,1 prosent.

I Norge ser ikke tallene like imponerende ut.

I april har Audi hatt en tilbakegang på 15,6 prosent når det gjelder nybilregistreringer i følge tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Totaltallet til og med april er 2.204.

Test av Audi A6

- Forklaringen er at vi ikke klarer å levere ut biler, sier Marius Tegneby, informasjonsansvarlig for Audi hos importøren Harald A. Møller AS.

- Det har oppstått en liten flaskehals som på havna som gjør at vi ikke får ut alle bilene så fort vi ønsker. Men i forhold til ordreinngangen takter vi rundt 7000.

Tror på mer

I 2010 ble det registrert 6.654 nye Audi i Norge

- Vi håper og tror på mer i år, sier Tegneby.

For årets fire, første måneder har Audi hatt en fremgang på 8,1 prosent i Norge, og Tegneby har har stor tro på 2011. Ikke minst når de snart åpner for bestillinger på to modeller som har et stort potensial i det norske markedet. Stasjonsvognutgaven av A6, og den helt nye Q3, som er en liten suv/crossover. Begge to lanseres i oktober.

Les også

Publisert: