Gjensidige om brannen: – Har fryktet dette lenge

Carina Johansen
Publisert:,

Tirsdag brøt det ut brann i en bil i et parkeringshus ved Stavanger Lufthavn Sola. All flytrafikk fra flyplassen ble innstilt på grunn av brannen som spredte seg raskt. Det er anslått at flere hundre biler ble skadet i brannen.

– Dette er en type situasjon vi har fryktet lenge. Generelt i parkeringshus så er det trangt og små flater. Særlig hvor det er mange elbiler har vi fryktet dette, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige skadeforsikring til TV 2.

– Ofte har du lange rekker med ladestasjoner hvor brannvesenet ikke kommer inn, i hvert fall ikke med bil, og da har du det gående, sier Rysstad.

Han forteller videre at det vil bli et stort forsikringsoppgjør i etterkant av en slik hendelse.

– Dette vil være en greie som kan pågå i årevis. Det er for tidlig å spekulere i hvor store kostnader det vil være snakk om, men det er store summer, sier Rysstad til TV 2.

Det var ved 15.30-tiden at politiet fikk melding fra en privatperson om at det brant i en elbil i parkeringshuset. Det er ikke bekreftet at brannen startet i elbilen.

– Dette er en potensiell brannbombe, og noe vi er nødt til å gjøre noe med. Det er ikke trygt, sier Rysstad

Les også:

Flytrafikken på Stavanger lufthavn starter opp onsdagIf: De fleste bileiere rammet av bilbrann, er dekket av forsikringen