Facebook bekrefter: Lanserer kryptovaluta i 2020

Neste år skal Facebook lansere kryptovalutaen Libra. Med på laget er blant annet svenske Spotify. 

Publisert:

Allerede før jul i fjor opplyste kilder at Facebook var i gang med utviklingen av kryptovaluta til meldingstjenesten WhatsApp.

Tirsdag bekrefter selskapet i en pressemelding at de sammen med en rekke partnere vil lansere kryptovalutaen Libra og den digitale lommeboken Calibra neste år.

Både Visa og MasterCard er med på storsatsingen.

LES OGSÅ: (+) Facebooks planlagte nye valuta blir heller bitcoin 0.5 enn bitcoin 2.0

I tillegg har Facebook alliert seg med en rekke tjenestetilbydere som for eksempel Spotify og Uber i forbindelse med den nye kryptovalutaen. I tillegg er betalingsformidlere som Paypal og kryptobørsen Coinbase en del av det nye samarbeidet.

Totalt er 28 partnere inkludert i den nye kryptovalutaen.

Les også

Google anker milliardbot fra EU for ulovlig nettannonsering

Vil opprette pengereserve

Kryptovalutaens økosystem vil være basert på en egen blokkjede med samme navn som den digitale valutaen.

Videre planlegger man å lagre en pengereserve i Libra Reserve. Denne kan på mange måter sammenlignes med sentralbankens pengereserver, og skal sikre at det blir lav volatilitet i valutaen, samt å sikre bred global aksept og sikre kryptovalutaens funksjoner.

Den digitale lommeboken Calibra vil bli en del av både WhatsApp og Messenger, i tillegg til å få sin egen app.

Planen er at man fra lansering skal kunne sende penger fra den digitale lommeboken til venner og familie. Dette skal være like enkelt som å sende en tekstmelding og kostnaden skal være lav eller ingenting.

Senere har selskapet også et håp om at kan tilby ytterligere tjenester til brukere og bedrifter, som å kjøpe en kopp kaffe eller å benytte seg av kollektivtransport uten å dra med seg et kort.

Totalt samarbeider Facebook med 28 partnere om den nye kryptovalutaen.

– Vil sikre personvernet

Det understrekes at den nye tjenesten skal være trygg.

Derfor hevder Facebook at man vil bruke de samme verifikasjonsmetoder og hvitvaskingsprosesser som vanlige banker og kredittkort bruker. Det er også laget automatiserte systemer som skal oppdage eventuelle svindelforsøk.

– Vi vil også ta grep for å sikre ditt personvern. Bortsett fra i enkelte tilfeller, vil Calibra ikke dele kontoinformasjon eller finansielle data med Facebook eller noen annen tredjepart uten brukerens samtykke, skriver Facebook.

Facebook skriver at halvparten av den voksne befolkningen i verden ikke har tilgang på en bankkonto, og at man håper dette vil kunne endre seg med den nye kryptovalutaen.

Dette understrekes på Libras nye nettside. Her står det at den nye kryptovalutaen vil være en global valuta som kan brukes av andre. Transaksjoner skal gjøres raskt og enkelt, uansett hvor man sender eller bruker penger, reklamerer selskapet.

Facebook-aksjen stiger 2,49 prosent i førhandelen på Wall Street i etterkant av nyheten.

Slik skal den nye digitale lommeboken, Calibra, se ut, ifølge Facebook.
Les også

Aksjefall for Apple, Google og Facebook: Frykter USA-gransking av teknologikjempene

Les også

Facebook utestenger israelsk selskap for valgpåvirkning

Les også

Frykten for internettets fremtid bør deles av flere

Publisert:

Her kan du lese mer om