Telekom

Tidligere Link Mobility-sjef blir styreleder i Nortel

Det nystartede mobilselskapet Nortel får tidligere Tele2- og Link Mobility-sjef Arild Hustad som ny styreleder.

Tidligere Link Mobility-sjef Arild Hustad (t.h.) blir ny styreleder i Nortel. Her er han avbildet med gründer og daglig leder Christian Pritchard
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Telekomveteran Arild Hustad går nå inn i det nystartede mobilselskapet Nortel, opplyser selskapet til E24.

– Det er alltid behov for selskaper som kan utfordre de to dominerende teleaktørene i Norge, og jeg er overbevist om at Nortel har det som skal til: Et konkurransedyktig produkt for små og mellomstore bedrifter og et imponerende team som har gjort dette før, sier Hustad i en uttalelse.

– Arild Hustad er en av den norske telebransjens veteraner, med erfaring fra innsiden av begge de to store aktørene vi skal hente kunder fra – og som sjef for utfordrersuksesser som Network Norway og Tele2, sier Christian Pritchard.

I tillegg til Arild Hustad kommet det også flere nye inn i Nortel-styret:

 • Ivar Nesset, partner i Converto og med bakgrunn fra blant annet Ship Equip og NetCom (nå Telia)
 • Stian Bang, daglig leder i konsulentselskapet Avento

Nortel lanserte mobiltjenestene sine for under en måned siden og selskapet hovedsakelig på bedrifter med mellom 5 og 300 ansatte. Selskapet har leid nettilgang hos Telenor.

I tillegg til pris satser selskapet hardt på å profilere seg som første aktør i bedriftsmarkedet med et «fri bruk»-abonnement, kalt Grenseløs.

– Norge ligger langt bak andre nordiske land, både på databruk og pris per gigabyte. De store aktørene i markedet har ikke maktet å levere en lignende løsning, sier Arild Hustad.

Telia, Telenor og andre aktører tilbyr imidlertid store datapakker som konkurrer med tilbudet fra Nortel, og Ice tilbyr også en 1.000 gigabyte-pakke til 99 kroner (dog kun der Ice har dekning i eget nett).

Nortels «fri data»-tilbud kommer også med noen vilkår. Man kan maksimalt bruke 10 gigabyte per dag (altså 300 gigabyte i en teoretisk måned) og minst 70 prosent av brukerne i bedriften må ha Grenseløs-abonnementet. Dette er nedjustert fra et minstekrav om 80 prosent som Nortel hadde da de lanserte produktet.

Les også

Mobilgründer i Ålesund starter nytt selskap: Vil bli først med «fri data» til bedrifter

Kjent skikkelse i telebransjen

Det er mobilgründer Christian Pritchard står bak selskapet, og med seg på laget har han blant annet tidligere Aker-sjef Leif-Arne Langøy som investor. Tidligere sjef for bedriftsmarkedet i Telia, Kristian Renaas, er også med i Nortel. Det samme er også en rekke tidligere kollegaer Pritchard hadde i tiden da han drev Mobitalk.

Mobitalk ble i 2016 solgt til Phonero som igjen ble kjøpt opp av Telia i fjor.

Arild Hustad har på sin side en årelang erfaring fra tele- og IT-bransjen i Norge, Europa og Afrika.

Han har blant annet jobbet i Telenor og British Telecom. I 2009 ble han sjef i bedriftsoperatøren Network Norway og i 2011 ble han sjef for Tele2 Norge, som da også inkluderte OneCall, Lebara (MyCall) og Network Norway.

Etter at Tele2 Norge ble kjøpt opp og overtatt av Telia i 2015 gikk Hustad over til teknologiselskapet Link Mobility der han var konsernsjef fra desember 2015 til juni i år.

Under Hustads ledelse fortsatte Link Mobility sin voldsomme vekst og ekspansjon til flere europeiske land før det i 2018 ble kjøpt opp. Private equity-fondet Abry Partners la et milliardbud på bordet, fikk overtatt aksjene og tok selskapet av børs.

Les også

Handelskrig og sikkerhetspolitikk påvirket Telias 5G-valg: – Men vi kunne valgt Huawei

Les også

Telenor dropper storfusjon i Malaysia – skylder på «kompleksitet»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Telekom
 2. Telekom
 3. Bytte jobb
 4. Nortel

Flere artikler

 1. Mobilgründer i Ålesund starter nytt selskap: Vil bli først med «fri data» til bedrifter

 2. Mobilutfordreren Nortel fyller krigskassen med frisk kapital

 3. Mobilselskapet Nortel har så vidt fylt ett år: Nå vil de på børs

 4. Mobilnykommeren Nortel håper på 2.000 bedriftskunder til nyttår

 5. Mobilselskapet Nortel sikrer viktig salgsavtale med Mobit-kjeden