Huawei: Vil fortsette med sikkerhetsoppdateringer til eksisterende enheter

Googles brudd med Huawei betyr ikke at de eksisterende telefonene vil slutte å bli oppdatert.

MISTER ANDROID: Kommende Huawei-telefoner vil bli levert uten tilgang til Google-tjenester. Men eksisterende enheter vil fortsatt bli oppdatert, ifølge Huawei.

Foto: AFP
Publisert:,

– Huawei vil fortsette våre sikkerhetsoppdateringer og ettersalgstjenester til alle eksisterende Huawei- og Honor-smarttelefoner samt nettbrett som allerede har blitt solgt eller fortsatt er på lager på verdensbasis, opplyser Huawei Norges kommunikasjonssjef Erik Thomas Ganer til E24.

– Vi vil også fortsette å utvikle et trygt og bærekraftig programvareøkosystem som vil gi den beste opplevelsen for alle brukere globalt.

Google kutter samarbeid

Etter at USA satt Huawei på den såkalte «Entity»-listen forrige uke, ble det forbudt for amerikanske selskaper å drive handel med den kinesiske telekomkjempen uten en egen godkjennelse.

Google har uttalt at de retter seg etter pålegget og at de er i ferd med å gjennomgå konsekvensene.

Les også

Forbrukerrådet: Huawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet

Ifølge Reuters har Google blokkert sine tjenester for Huawei og fjernet selskapets Android-lisens. I praksis vil det bety at kommende Huawei-modeller blir levert uten tilgang til Googles tjenester som Gmail, YouTube, Google Maps og andre.

På den offisielle Twitter-kontoen har Android presisert at tjenester som Google Play og sikkerhet fra Google Play Protect vil fortsette å fungere på eksisterende Huawei-enheter.

Bloomberg skriver at også Intel, Broadcom og Qualcomm – tre av verdens ledende leverandører av prosessorer – kutter samarbeidet med Huawei.

Spionasje-anklager

Huawei, som er verdens største leverandør av telekomutstyr, har møtt motstand i mange land, i forbindelse med vurdering av om de skal være med å bygge ut 5G-nettverk.

USA mistenker statsspionasje og har bedt sine NATO-allierte om ikke å bruke selskapet teknologi.

Før helgen ble det kjent at Huawei ønsker å inngå en «no spy»-avtale med Norge, der de skriver under på at de aldri vil gi informasjon til noen myndigheter, inkludert Kina.

Her kan du lese mer om