Mobile World Congress er avlyst på grunn av coronaviruset

Etter at flere selskaper de siste dagene har avlyst sin deltagelse under den enorme mobilmessen, velger arrangøren å avlyse hele arrangementet.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Det bekrefter arrangøren GSMA i en pressemelding.

– Med hensyn til det trygge og friske miljøet i Barcelona og vertslandet i dag, har GSMA kansellert MWC Barcelona 2020 (Mobile World Congress) på grunn av de globale bekymringene rundt utbruddet av coronavirus, reisebekymringer og andre omstendigheter, som gjør det umulig for GSMA og avholde arrangementet, heter det i meldingen.

Etter planen skulle messen avholdes i Barcelona fra 24.-27. februar.

– Arrangørbyen respekterer og forstår denne beslutningen. GSMA og arrangørbyen vil fortsette å jobbe unisont og støtte hverandre foran MWC Barcelona 2021 og fremtidige utgaver, heter det videre.

Hvert år besøker over 100.000 mennesker messen, som er Europas største i sitt slag. Ifølge Financial Times gjennomføres det vanligvis over en million businessmøter i forbindelse med konferansen.

Lokale medier har regnet ut at messen alene genererer 492 millioner euro, tilsvarende 4,9 milliarder kroner. Dette skyldes at konferansedagene blant annet er god butikk for hoteller og restauranter. Messen bidrar også til å skape 14.000 midlertidige jobber, skriver FT.

Mange har avlyst

Flere av verdens største teknologiselskaper, som Facebook, Amazon, Intel, Cisco, Sprint og Ericsson har tidligere varslet at de ikke ville delta som følge av smittefaren.

Så sent som onsdag bekreftet den norske operatøren Ice at heller ikke de ville besøke messen.

– Det viktigste for selskapet har vært å ivareta de ansattes helse og bekymringer knyttet til en slik deltagelse. Vi vil i tiden fremover finne andre løsninger for å møte relevante partnere, myndigheter og andre aktører vi skulle møte i Barcelona, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice, i en uttalelse.

Nokia, en av verdens største nettverksleverandører, har etter en vurdering også kommet til samme konklusjon:

«Konklusjonen av den prosessen er at vi mener det er hensiktsmessig å avlyse vår deltagelse på MWC. Vi vil takket GSMA (den internasjonale bransjeorganisasjonen for telekom, journ.anm.), myndighetene i Kina og Spania, i tillegg til regionmyndighetene i Catalonia og alle de andre som har jobbet utrettelig for å adressere utfordringene med coronaviruset» skriver Nokia, i en uttalelse.

Over 44.000 smittet

Antallet smittede av viruset, som har fått navnet Covid-19, har passert 44.500 i Kina, opplyste kinesiske myndigheter sent tirsdag kveld.

Totalt har 1.113 mennesker mistet livet på grunn av virusutbruddet i Kina. I tillegg er to personer i henholdsvis Hongkong og på Filippinene bekreftet døde av Covid-19.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Barcelona
  2. Mobil

Flere artikler

  1. Coronaviruset rammer mobilkonferansen i Barcelona: Nokia, Ice, Cisco og Intel blir hjemme

  2. Drøssevis av avlysninger etter smitteråd – Virke frykter konkursras

  3. Arrangementer for over 500 forbudt til 1. september

  4. Virusdramaet førte til verste børsdag i Milano på over tre år

  5. Nå kommer coronasertifikatet: Tror det åpner for større arrangementer