Telenors mobilnett ute av drift

Telenors mobilnett er delvis nede i hele landet fredag ettermiddag.

NETTPROBLEMER: Telenors er rammet av problemer med mobilnettverk over hele landet fredag ettermiddag. EIVIND GRIFFITH BRÆNDE / VG

Eivind Griffith Brænde
Publisert:,

- Vi opplever for tiden feil på vårt mobilnett. Det kan tyde på at det er en større fellesfeil som rammer flere landsdeler og vi venter fortsatt på info rundt dette, skriver Telenor på sine Facebook-sider.

Siste oppdatering klokken 16.45: Ustabilt mobilnett på tale og data over hele landet, melder Telenor.

- Vi vil komme med oppdatering fortløpende etterhvert som vi får mer informasjon. Vi beklager meget ulempene dette medfører, skriver Telenor.

Klokken 14.15 skriver Telenor på Facebook:

- Vi jobber fortsatt med å lokalisere og rette dette. Vi får tilbakemeldinger om at enkelte samtaler går igjennom, så hvis du ikke kommer igjennom på telefon, prøv igjen.

På grunn av nettproblemene er det ved 14-tiden fredag ikke mulig å nå noen i Telenor som kan utdype nærmere hva som er årsaken til problemene eller hvor lenge de vil vare.

- Vi har en applikasjonsfeil som påvirker kapasitet for tale og data. Håper den er løst innen kort tid, skriver Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge til E24 per e-post.

Hele landet

På Telenors Facebook-sider har det siden litt etter klokken 13:00 kommet flere titalls klager fra frustrerte brukere som klager over at mobilnettet igjen har problemer, og ut fra dem ser det ut til å ramme hele landet.

Brukere fra blant annet Moss, Stavanger, Ålesund, Trondheim, Nordland, Harstad og Valdres har allerede meldt om feil.

På Twitter skriver Telenor at hele landet er rammet.

Kollapsen rammer også andre selskaper som benytter seg av Telenors mobilnett. Dette gjelder Ludo, Ventelo, Talkmore, djuice og ACN.

- Gjelder dessverre også alle Ludo-kunder, skriver Idar Vollvik på sin Twitter-konto.

Sjekker sitt nett

Også Netcom ser ut til å ha problemer med mobilnettet, ut fra feilmeldinger som ligger hos deres Facebook-side.

- Jeg ser på Twitter og Facebook at sier de sliter med å ringe, men jeg har snakket med vårt overvåkningssenter og der er det ingenting som tyder på at det er noe feil, sier Netcoms kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus til E24

- Men dersom Telenor sliter, så kan det være at våre abonnenter opplever feilmeldinger når de ringer til Telenor-abonnenter. Vi sjekker nå saken for å komme til bunns i dette, sier Vederhus.

To uker siden sist

Problemene med mobilnettet kommer mindre enn to uker etter at to kabelbrudd førte til at store deler av landet mistet mobilforbindelsen.

Den gang var det en gravemaskin på Lillehammer og et tre på Lørenskog som var årsaken til at det ble nærmest umulig å komme gjennom på mobil.

Også i Danmark sliter Telenor med mobilnettet fredag ettermiddag.

Ifølge telenor.dk er det driftsforstyrrelser på nettet for tekstmeldinger og telefonsvarer i hele Danmark. Det er ikke klart om denne feilen har noe med feilen som rammer Norge å gjøre.

Telefontrøbbel kan bli langvarig