Verdien av Facebook redusert med 75%

Flere av sjefene hos Facebook har begynt å selge ut aksjer de eier i selskapet. Prisene de oppnår viser at tidligere verdifastsettelser har vært fullstendig urealistiske.

PAUL SAKUMA
  • E24
Publisert:

I oktober i fjor kjøpte Microsoft en eierpost på 1,6 prosent i Facebook til 1,25 milliarder kroner. Prisen verdsatte dermed selskapet til hele 15 milliarder dollar, eller 78 milliarder kroner.

Mye tyder nå på at Microsoft har betalt overpris. Prisen som Facebook-toppene nå oppnår per aksje tilsier nemlig at Facebook snarere er verd 3,75 milliarder dollar, skriver Business Week.

Omregnet til norske kroner er verdifallet på opp mot 60 milliarder kroner.

Dermed forstås verdien av Facebook å være 75 prosent lavere enn da Microsoft kjøpte seg inn.

Business Week har intervjuet Laurence Albukerk, en aksjemegler som formidler salg av andeler i private aksjeselskap i Silicon Valley. Ifølge ham skal minst ni personer ha solgt eller forsøkt å selge Facebook-aksjer.

Mark Zuckerberg skal være blant dem som har solgt en del av sine aksjer. Prisen Zuckerberg oppnådde i fjor høst gjorde ham til verdens yngste dollarmilliardær.

Les også: Zuckerberg - verdens yngste dollarmilliardær

Albukerk sier at to ikke navngitte investeringsselskap har kjøpt opp en stor del av selskapets aksjer. Den femte august skal Facebook ha gått ut med melding om at de vil hjelpe sine ansatte med å selge en del av deres aksjer.

Denne informasjonen er ikke bekreftet av Facebook selv, men ifølge bloggen VentureBeat som siteres av Business Week, skal Facebook ha tilbudt de ansatte salg av 20 prosent av deres aksjer til en pris som verdsetter selskapet til fire milliarder dollar.

Les også:

  • Scrabble saksøker Facebook

Til forsiden

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nå er han verdt 207 milliarder kroner

  2. Bloomberg: Nå er Mark Zuckerberg verdens tredje rikeste person

  3. - Dette er verdensyngste milliardær

  4. Annonsørinnhold

  5. Microsoft kjøper Skype

  6. Nå må Facebook knekke børskoden