Mobilutfordreren Ice har bikket en halv million kunder

Mobilselskapet Ice bygger ut Norges tredje landsdekkende 4G-nett. Nå har selskapet bikket en halv million kunder.

Eivind Helgaker, administrerende direktør, Ice Norge

Foto: Ice Group
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Samme dag som statens telemyndighet Nkom (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) slipper den offisielle telestatistikken for 2017, har mobilselskapet Ice løftet litt på sløret.

Selskapet melder at de nå har passert 500.000 kunder. Av disse er rundt 415.000 mobilabonnement, mens de siste 85.000 er abonnement for mobilt bredbånd.

Nkom slipper sin statistikk to ganger i året. Den forrige statistikken for første halvår 2017 viste at Ice hadde 6,4 prosent markedsandel i markedet for mobil og mobilt bredbånd. Det tilsvarer 394.112 abonnement eller kunder.

Ice har dermed økt kundemassen med 105.888 på et knapt år. Av disse kommer rundt 40.000 fra Ice sin overtagelse av Hello-kundene i fjor høst.

– Vi begynte som mobiloperatør først i 2015, så vi har hatt formidabel vekst siden. Vi tar kundetilstrømningen som bekreftelse på at vi leverer gode produkter og yter god kundeservice, og at markedet trenger en utfordrer til mobilduopolet, sier Ice Norge-sjef Eivind Helgaker i en uttalelse.

Vekst koster

Ice slipper resultatene sine for første kvartal først senere denne måneden. Da resultatene for 2017 kom tidligere i vinter, kom det frem hvordan den kraftige veksten koster selskapet dyrt.

Selskapet har både store utgifter knyttet til utbyggingen av 4G-nettet sitt og innsatsen for å kapre kunder i et modent og mettet norsk mobilmarked.

Telenor og Telias posisjon i det norske markedet har vært omdiskutert i årevis, men til forskjell fra andre konkurrenter er Ice det eneste selskapet som per i dag vil kunne utfordre de to gigantene med et eget nett. Det vil være svært viktig for å sikre god nok inntjening på sikt.

Ice har så langt profilert seg med lave priser i populære markedssegmenter, i tillegg til å være først ut med tjenester som blant annet datarulling – et konsept som raskt ble kopiert i bransjen.

Mobilselskapet Ice er listet på OTC-listen på Oslo Børs, og selskapet eies blant annet av amerikanske Access Industries og Rasmussengruppen. Selskapet hadde egentlig planer om en børsnotering i fjor, men den er foreløpig lagt på is.

Les også

Toppsjefen i TDC går av etter oppkjøpet

Les også

Telia drømmer fortsatt om norsk bredbånd

Les også

Kjøper gründersatsingen til tidligere Telenor-topper

Her kan du lese mer om

 1. Ice
 2. Telekom

Flere artikler

 1. Mobilgründer i Ålesund starter nytt selskap: Vil bli først med «fri data» til bedrifter

 2. Nå får Telenor selskap på Oslo Børs: Ice-aksjen faller

 3. Ferske mobiltall: Ice vokser – Telenor og Telia faller

 4. Annonsørinnhold

 5. TV 2 kjøper seg inn i Chili Mobil

 6. Betalt innhold

  Nå starter en stille 5G-kamp om hjemmene der fiberen ikke går