Her er lanseringene fra verdens største mobilmesse

En drøss med telefoner, flere klokker og en VR-brille som spillentusiaster gleder seg over, er blant de foreløpige lanseringene fra mobilmessen i Barcelona.

VERDENS STØRSTE: Deltakere på verdens største mobilmesse som arrangeres i Barcelona denne uken tar et gruppebilde før åpningen søndag.
  • Maren Løhre
Publisert: Publisert:

Dette er høydepunktene så langt fra Mobile World Congress Barcelona 2015 (MVC) - som offisielt starter mandag og varer til torsdag.

Huawei

Den kinesiske Vålerenga-sponsoren Huawei lanserte en klokke, et armbånd og trådløse hodetelefoner. Mest oppmerksomhet fikk deres smartklokke Huawei Watch.

Ifølge selskapet er glasset på klokken ripesikkert, har en oppløsning på 400 x 400 piksler, og en skjerm på 1,4 tommer. Klokken fungerer sammen med Android-telefoner. Klokken vil bli tilgjengelig i Norge, men selskapet opplyste ikke pris eller en bestemt lanseringsdato for de ulike landene.

KONKURRANSE OM SMARTKLOKKENE: To modeller av Huawei Watch vist frem under selskapets pressekonferanse i Barcelona i kvelden MWC åpnet.

Samsung

Sørkoreanske Samsung lanserte blant annet to nye telefoner Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge. Sistnevnte er buet på sidene. Begge har skjermer på 5,1 tommers og har en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Telefonene får induksjonslading noe som gjør at telefonene kan lade trådløst på den riktige overflaten. I en pressemelding mener Samsung at de sammen med Ikea setter fart på trådløs lading ved at Ikea snart kommer med en serie møbler tilpasset induksjonslading.

INDUKSJON: Samsungs nye Galaxy S6 edge til venstre og Galaxy S6 støtter flere typer lading. Ti minutters lading skal gi inntil fire timers ekstra brukstid.

HTC

HTC lanserte sin toppmodell HTC One M9 i forkant av messen. Den får et tofarget metalldeksel og kamera på 20 megapiksler. HTC lanserte også egne VR-briller, i første omgang for utviklere, og et treningsarmbånd.

VR-brillene lager selskapet i samarbeid med spillutviklingsselskapet Valve, som står bak en rekke av de største dataspillsuksessene de siste ti årene.

Ifølge HTC og Valve skal VR-brillene som har fått navnet HTC Vive være i salg til sluttbruker før jul 2015.

HTC One M9 som ble lansert på søndag.

LG

LG viste fem klokkene LG Watch Urbane og Urbane LTE og en serie telefoner.

ENDA EN SMARTKLOKKE: LG Watch Urbane LTE ble vist frem før messen. Den kan du både ringe og sende sms med.

På årets MVC kommer mer enn 1900 utstillere. Det forventes av 85.000 mennesker fra mer enn 200 land skal komme mens den varer. 15 selskaper fra Norge skal stille ut.

Les også

– Apple planlegger en elbil

Les også

På denne datoen kommer Apples smartklokke

Les også

Sony sier opp 2.100 i smarttelefondivisjonen

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Slik svarer Samsung på Apple Watch

  2. – Apple-klokken kommer for salg i mars

  3. Tror Apple vil lansere tre nye iPhoner: – De vil heller tjene mye enn å selge mye

  4. Her er Samsungs nye telefoner

  5. Her er Samsungs nye flaggskip