Han er Silicon Valleys
best betalte toppsjef

Har dratt hjem mer enn 500 millioner i total kompensasjon det siste året.

PÅ TOPP BLANT LØNNSADELEN: Administrerende direktør i Oracle, Larry Ellison, mottok forrige regnskapsår en total kompenasjon på mer enn en halv milliard norske kroner.
  • Eirik Winsnes
Publisert: Publisert:

Her hjemme diskuterer vi med jevne mellomrom nivået på lederlønninger, men sammenlignet med Silicon Valley blir både Baksaas, Lund og Brandtzæg som smågutter å regne.

Oracle-sjef Larry Ellison har det siste året mottatt en total kompensasjon på 96,2 millioner dollar, eller snaut 550 millioner norske kroner. Drøyt 30 millioner av dette var ordinær lønnsutbetaling.

Det gjør han til den amerikanske teknologibransjens suverent best betalte toppleder, skriver CNN Money.

Les også: - Må jobbe to dager for å tjene like mye som toppsjefen gjør på én time

Yahoo-sjefen fikk aksjer verdt 200 mill.

Økonominettstedet presenterer i dag de tolv best betalte topplederne i USAs teknologibransje. I beregningen inngår vanlig lønn og bonuser, samt verdien av aksjer og opsjoner de har blitt tilgodesett med.

På plassen etter Ellison ligger Marissa Mayer. Toppsjefen i Yahoo ble hentet fra lederjobb i Google og mottok i fjor en total kompensasjon verdt 36,6 millioner dollar, drøyt 200 millioner kroner.

«Bare» 9 millioner av dette var ordinær lønnsutbetaling, mens de resterende drøye 190 millionene ble gitt som opsjoner på aksjer i selskapet.

Sistemann på «lønningspallen» er eBay-toppsjef John Donahoe. Han fikk utbetalt drøyt 22 millioner kroner i lønn og i tillegg aksje-opsjoner verdt snaut 150 millioner kroner.

Les også: Forsker: – Baksaas-opsjoner startet lønnsfesten

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SYNLIG LEDER: Marissa Mayer, administrerende direktør i Yahoo, har gjort seg bemerket for mer enn lønn: blant annet forbud mot hjemmekontor.

Annen kultur i Norge

Kjente selskaper som IBM, Intel, Salesforce og Hewlett-Packard er også representert med toppsjefer på lønnstoppen. HP-sjef Meg Whitman er sammen med Marissa Mayer og IBM-sjef Ginni Rometty de tre kvinnene på topplisten.

BI-forsker Tor Grenness uttalte nylig til E24 at vi Norge «har en kultur som bygger opp under et likhetsprinsipp og hvor forskjeller skal jevnes ut».

Han brukte nettopp USA som et eksempel på et land med en annen kultur og forståelse av lønnsfastsetting.

- I Norge er aksepten for store forskjeller mindre enn i andre land, sa han.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Bedre enn ventet for Yahoo

  2. Her er verdens rikeste teknologi-milliardærer

  3. Yahoo skal kutte 15 prosent av arbeidsstyrken

  4. Facebook-sjefensårslønn: 1 dollar

  5. Yahoo kraftig opp etter super-resultat