Bilen trenger nye sko: Mitt Dekkhotell dobler antall ansatte i dekkskiftesesongen

Første mandag etter påske gjelder piggdekkforbudet for alle utenom i Nord-Norge. Mitt Dekkhotell rigger til trykket etter påskeuken. 

KLARGJØR TIL PÅSKE: Dekkhotellet henter inn omkring 40 ansatte til den hektiske perioden.
Publisert: Publisert:

– Etter påsken eksploderer forespørselen etter dekkskiftet i to til tre uker, sier daglig leder i Mitt Dekkhotell, Kjetil André Flor.

Han forteller videre at dekkskiftet i år er forskjøvet ettersom påsken kommer senere i år enn i fjor. Dermed venter folk flest med å skifte til sommerdekk til påsken er over. Dekkhotellet forventer at den hektiske perioden skal vare i omtrent syv uker, og at det største trykket ikke er over før midten av mai.

– Med tanke på den sene påsken i år var det mange som begynte å skifte hjul allerede mot slutten av mars. Vinteren er mye mer hektisk, fordi det blir mer komprimert hjulskifte på kortere tid, sier han.

Henter inn mannskap

Totalt har selskapet 35 faste ansatte. I forkant av påsken leies det inn arbeidskraft, og antallet ansatte havner på omkring 75.

– Bemanningsmessig så øker vi med det dobbelte i sesongene hvor dekkene skal skiftes, forteller Flor.

Videre påpeker han at det ikke er noen rent tekniske forberedelser i forbindelse med høysesongene, men at alt er klart for kunder.

– Vi har også en ganske bra økning i selve tjenesten vår på generell basis. Folk ser på det som å kjøpe seg fritid. Tidligere var dekkhotell noe man benyttet seg av fordi det var mangel på plass, forklarer han.

Staten saksøker IBM etter bompenge-fiasko

Ny avdeling

I anledning sommerdekkskiftet har Mitt Dekkhotell åpnet en ny avdeling på Asker. I denne avdelingen forventes det en kombinasjon av bedriftskunder og privatkunder.

– Det nye dekkhotellet på Asker skulle være klart til dekkskiftet til sommerhjul, det er klart, sier Flor.

Den nybygde lagringsplassen har kapasitet til 36.000 hjul, og 9.000 biler. I tillegg er den nye avdelingen smykket med teknisk utstyr for sensorkalibrering av dekktrykk, nye løftebukker for korrekt løfting av biler, og høyteknologiske heiser som bringer dekkene opp fra lager til verksted.

Videre planlegger Mitt Dekkhotell åpningen av enda ett dekkhotell på Fornebu i forbindelse med vinterdekkskiftet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om