Hacker-trusselen

Volue rammet av dataangrep

Det er for tidlig å anslå konsekvensene av angrepet, og hvor lang tid det vil ta å løse situasjonen, opplyser selskapet.

  • Maiken Svendsen
Publisert:

Volue melder i en børsmelding at de ble rammet av et cyberangrep onsdag. Angrepet skal ha rammet noen deler av virksomheten, men selskapet opplyser at det virker som det har hatt begrenset innvirkning for kundene.

– Vi satte umiddelbart ned vår datasikkerhetsgruppe og startet tiltak. Alle berørte områder ble skrudd av og backup-løsninger tatt i bruk så langt det lot seg gjøre. Vi har fått støtte fra eksterne datasikkerhetspartnere i å nøytralisere angrepet, sier administrerende direktør Trond Straume i meldingen.

I en e-post til E24 skriver Trond Straume at de har informert relevante myndigheter, som de også får bistand av, og at de har holdt kundene oppdatert og hjulpet dem med å fortsette driften på en trygg måte.

– Første prioriteten er å sørge for sikker og upåvirket drift for kundene, skriver han.

– På kort sikt vil angrepet påvirke produksjonen vår, men det er for tidlig å si noe om når vi kan vende tilbake til normal driftsituasjon, samt hva de fullstendige operasjonelle og finansielle påvirkningene vil bli, skriver han.

Ifølge meldingen så er det selskapets teknologi operasjoner som er rammet av angrepet, men de kan ikke se brudd i innsyn, markedsservice eller industriell IoT (tingenes internett) eller Likron.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Hacker-trusselen
  2. Dataangrep
  3. Volue

Flere artikler

  1. IT-ekspert om Coop-hackingen: – Kan ta uker å reparere

  2. Utlover 127 millioner kroner i dusør for hacker-info

  3. Flere alvorlige dataangrep: – Tror det er den nye normalen

  4. Sikkerhetsekspert om dataangrep: – Tror det blir verre før det blir bedre

  5. Medier: Krever over 400 millioner av Apple etter hackerangrep