Tesla passerer tysk bilkjempe i USA

Elbilprodusenten selger nå flere biler i USA enn tyske Mercedes.

SELGER MER: Bildet viser Model 3-biler ved en Tesla-butikk i San Diego.

Foto: Mike Blake Reuters
  • Eirik Amb Nysveen
Publisert: Publisert:

Tesla har på kort tid blitt en favoritt blant amerikanske bilkjøpere, og i tredje kvartal solgte Tesla 69.952 biler til amerikanske kunder, ifølge Jean Baptiste Su i Atherton Reseach.

Det er 3.383 biler mer enn hva Mercedes-Benz solgte i samme periode, om man ikke regner med varebilene, Freightliner, Metris og Sprinter, skriver USA Today.

Ifølge Baptiste Su er Tesla i rute til å selge flere biler enn både Mercedes og BMW i inneværende kvartal. Sistnevnte solgte 71.679 biler i USA i forrige tremånedersperiode.

Nådde produksjonsmålet

For Tesla-sjef Elon Musk har det vært en turbulent tid med trusler om å ta Tesla av børs, marihuana-røyking og etterforskning med påfølgende forlik med det amerikanske børs- og finanstilsynet Securities an Exchange Commision (SEC).

Det ser dog ikke ut til å påvirket selskapet hans, der ting kan tyde på de virkelig har fått fart på både produksjon og leveringer, etter en utfordrende vår.

Ifølge Tesla selv nådde de produksjonsmålene i tredje kvartal, og leverte 83.500 kjøretøy – 80 prosent flere biler enn hva selskapet leverte i hele 2017 til sammen, skriver USA Today.

I tillegg har Model 3 nå blitt testet at NHTSA (The National Highway Traffic Safety Administration), som gjennomfører krasjtester à la NCAP som vi kjenner fra Europa. «Folke-Teslaen» fikk fem av fem stjerner, og ifølge NHTSA data er Model 3 den tryggeste bilen noensinne, ifølge Tesla.

Fortsatt logistikkutfordringer

Selv om mye ser ut til å begynne å gå på skinner for elbilprodusenten, sliter de fortsatt med store logistikkutfordringer som følge av få utsalg, skriver CleanTecnica.

I midten av september klaget en kunde fra Salt Lake City at levering av bilen hennes konstant ble flyttet lenger frem i tid, til tross for at den var levert for transport med jernbane.

Den gang svarte Musk selv på Twitter.

– Beklager, vi har gått fra produksjonshelvete til logistikkhelvete. Vi gjør rask fremgang. Burde være løst om kort tid, svarte Musk.

Når det er sagt: Dersom Tesla løser logistikkutfordringene, kan Tesla bli det mestselgende bilmerket i USA, skriver CBS News.

Les også

Musk erter USAs finanstilsyn bare dager etter forlik

Les også

Tesla leverte på målet for Model 3

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Tesla Motors

Flere artikler

  1. Slik skal Tesla takle «logistikkhelvete»

  2. Tesla fremskynder viktig rapport - investorene kaster seg etter aksjen

  3. Elon Musk: Produksjonsproblemene tok nesten livet av Tesla

  4. Annonsørinnhold

  5. Vil lage 10.000 biler i uken ved utgangen av året

  6. CNBC: Teslas produksjonsdirektør har sluttet