BLIR PROGRAMLEDER: Rune Brynhildsen gjør TV-comeback

Ni år etter at han gjorde sin siste Champions League-sending på TV3, skal Rune Brynhildsen igjen lede fotballsendinger på TV.

TILBAKE PÅ SKJERMEN: Rune Brynhdilsen blir programleder på tv-kanalen Max.
Publisert:

Den erfarne mediemannen skal lede programmet Fotballfredag på tv-kanalen Max, melder TVNorge i en pressemelding fredag morgen.

- Dette gjør jeg av flere grunner: Fordi jeg er genuint opptatt av TV, fordi det er fantastisk gøy å jobbe med idrett og fotball – og fordi man alltid lærer mest av å være med på utfordrerlaget, sier den Brynhildsen i meldingen.

Max sikret seg i høst rettighetene til den første kampen i hver tippeligarunde. Max-eier TVNorge har allerede hyret inn Kjetil Siem for å lede arbeidet med sendingene.

- Jeg har tidligere jobbet sammen med Kjetil Siem, og har stor respekt for det han har gjort for norsk og internasjonal fotball. Hans ambisjoner om å gjøre fredagene til en litt annerledes fotballfest i TV-stua er som vakker musikk i mine ører. I tillegg har jeg hatt en gryende drøm om å lage TV igjen. Da telefonen fra Kjetil kom, ble jeg både overrasket og ydmyk, og det var etter hvert umulig å si nei til denne muligheten, sier Brynhildsen.

Rune Brynhildsen har en lang karriere som mediemann bak seg. Han begynte som journalist allerede som 13-åring, og har deretter gått fra Aftenposten til å gjøre TV-nyheter, og herfra til å lede en rekke sports- og magasinsendinger både for TV 2 og TV3.

TILBAKE I BUA: Rune Brynhildsen har til sammen ledet over 200 direktesendigner i studio på TV2 og TV3. Her ser vi han sammen med Hanne Hegh som sammen kommenterte håndball-EM for kvinner i 1996.

Han har også vært sjefredaktør og administrerende direktør i P4, bygget opp to ledende PR-byråer – og har de siste årene jobbet som selvstendig PR-rådgiver og foredragsholder.

Vurderte innsidedommen

Sommeren 2007 ble Brynhildsen i Oslo tingrett dømt til 10 måneders ubetinget fengsel for medvirkning til innsidehandel. Dommen ble tre år senere i Borgarting lagmannsrett redusert til én måned ubetinget.

Les også: Brynhildsen slipper fengsel

Lagmannsretten mente personfokuseringen i straffesaken hadde rammet Brynhildsen og hans familie hardt, og mente derfor at Brynhildsen hadde lidd nok.

PÅ BANEN: Rune Brynhildsen viser seg frem på fotballbanen. Her i forkant av cupfinalen i 1993 da Brynhildsen ledet cupfinale-showet på TV2.

- Innsidedommen fra 2005 gjør Rune til en omdiskutert mann i enkelte miljøer. Derfor må vi regne med at ansettelsen kan skape reaksjoner. Det respekterer vi, men for oss er valget av Rune tatt etter en grundig vurdering, og det er utelukkende faglig begrunnet, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen.

- Fotballfaglig sterk

Bergestuen sier Brynhildsen har unik TV-erfaring.

- I tillegg er han fotballfaglig sterk, samtidig som han i kraft av sin brede yrkes- og menneskelige erfaring har kvaliteter og dimensjoner som kan tilføre redaksjonen og sendingene masse. De feilene han har begått, må han stå for og gjøre opp for. Men når Rune er tilbake på skjermen i mars er det som studiovert og fotballentusiast.

Fortsetter med PR

Ifølge pressemeldingen vil Rune Brynhildsen fortsette som PR-rådgiver for et knippe utvalgte næringslivskunder og manager for et knippe profilerte toppidrettsutøve.

TVNorge har fra før signert avtaler med Bernt Hulsker, Steinar Nilsen og Jan-Erik Aalbu i forbindelse med dekningen av tippeligaen.

Brynhildsen skal dele programlederjobben med en annen erfaren fotballprofil. De siste redaksjonsmedlemmene vil være klare i løpet av den kommende uken.

Les også: Lønnsomt comeback for Rune Brynhildsen

Sjekk flere mediesaker på E24 Media

Publisert: