Dagbladet og A-pressen diskuterer ekteskap

Eierne bak Dagbladet skal være i samtaler med landets nest største aviskonsern om en mulig fusjon.

GAMLE KJENNINGER: Jens P. Heyerdahl (t.h.) er største eier i Berner Gruppen. Thor Gjermund Eriksen (t.v.) er konsernsjef i A-pressen. De to jobbet tidligere tett da Eriksen var sjefredaktør i Dagbladet.

  • E24
Publisert: Publisert:

Ledelsen i Berner Gruppen og A-pressen skal ha vært i jevnlig kontakt med hverandre siden tidlig i sommer, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen skal Berner Gruppens største eier, Jens P. Heyerdahl, tidligere vært motstander av fusjon som kan føre til at Berner Gruppens innflytelse vil bli svekket. Men nå skal han være mer interessert så lenge bytteforholdet og verdivurderingene ikke fører til noen svekkelse av Berner Gruppen eller Dagbladet.

Ingen av partene ønsker åpent å kommentere samtalene.

- Vi i Berner Gruppen er alltid åpne for gode industrielle løsninger, allianser og samarbeid med andre, men jeg kan ikke kommentere konkret hva vi vurderer, sier konsernredaktør John Arne Markussen.

A-pressen er landets nest største aviskonsern med eierskap i cirka 50 lokalaviser. Selskapet eier også halvparten av TV2. Berner Gruppen eier Dagbladet og avisens nettsted, og driver i tillegg med investeringer i eiendom.

Publisert:

Flere artikler

  1. A-pressen ville legge ned Dagbladet på papir

  2. Dagbladets overskudd er barbert

  3. Avishuset som tjener mer på eiendom enn avis

  4. Annonsørinnhold

  5. Dagbladet kan bli solgt for 400 mill.

  6. Økte opplaget - minsket overskuddet