Aller gav opp Alfa

Var ikke fornøyd med inntektene.

IDOL: Denne forsiden med Jorun Stiansen skulle gi flere bladkjøpere til Alfa.

  • Line Midtsjø
Publisert:

I dag ble det kjent at selskapet bak det redaksjonelle innholdet i «herrebladet» Alfa, Magnum Media har begjært seg selv konkurs via VG Nett. Men allerede for tre uker siden valgte utgiver av bladet Alfa å trekke seg fra samarbeidet med Magnus Rønningens selskap.

Storforlaget var ikke fornøyd med inntektene fra bladet.

Les også: Alfa-Magnum konkurs

- Alfa har helt fra starten av vært et prøveprosjekt for Aller Media, der Magnum Media har vært innholdsleverandør og vi har hatt en utgiver funksjon. For tre uker siden meddelte vi Magnum Media at vi ønsket å trekke oss ut av samarbeidet om utgivelsen av Alfa, fordi inntektsmålene ikke har vært tilfredsstillende. En beslutning tatt helt uavhengig av den konkursen vi registrerer i dag, skriver Roger Hansen administrerende direktør i Aller Media i en e-post til E24.

På spørsmål om konkursen av Magnum Media kom overraskende er svaret kontant:

- Ja.

FØRSTE ALFA: Triana Iglesias frontet det mye omtalte førsteutgaven av Alfa.

alfa

Overdrar rettighetene til Magnus Rønningen

Hansen avkrefter dermed at det vil være aktuelt for forlaget å drive Alfa videre.

Aller Media under samarbeidet med Rønningens selskap hatt inntrykk av at dersom Aller trekker seg ut så overtar Magnum Media rettighetene. Ifølge VG Nett jobber Magnus Rønningen (31) nå finne nye eiere til bladet.

Tidligere har ikke Roger Hansen ønsket å utdype samarbeidet med Magnum Media om å lage Alfa. «Det er en forretningsmessige avtale som vi forholder oss til, sier Hansen som ikke ønsker å si noe om avtalens varighet eller innhold», sa han til DN for to uker siden.

- Hvordan stemmer dette med at dere trakk dere for tre uker siden?

- Vi meddelte muntlig Magnum Media på et møte for tre uker siden at vi ville trekke oss ut av avtalen, men på det tidspunkt jeg ble forespurt av DN var det en rekke praktiske forhold som ikke var avklart, forklarer Hansen.

Arnstad bak Alfa i Aller

Det svært omtalte bladet har hele tiden vært utgitt av Aller Media, med et av Nordens største forlagshus i ryggen. På det nordiske storkonsernet Aller sine hjemmesider står magasinet Alfa oppført under «våre magasiner», illustrert med en naken Katarina Flatland.

Ellen Arnstad ble kjent for å være kvinnen som stod bak Alfa-utgivelsen i Aller Media. Da Alfa ble lansert i juli i fjor var det en tilsynelatende stolt Arnstad som uttalte seg:

«Alle sier at bladmarkedet rettet mot menn er vanskelig, men hvis man har et sterkt nok konsept, en sterk nok redaktør og et sterkt nok fokus på å finne de gode historiene, så vil man lykkes, sa forlagsredaktør i Aller Media, Ellen Arnstad, i en pressemelding.

Mangler regnskapstall

Det er foreløpig ikke levert selskapstall for Magnum Media og Magnum PR til Brønnøysundregisteret.

Aller Media er heleid av Carl Allers Etablissement A/S, med Erik Aller som styreleder. Selskapet omsatte i 2010 for i underkant av 1,2 milliarder kroner, med et resultat før skatt på 56 millioner.

Styremedlem i Magnum Media og tidligere Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik viser til Magnum Medias pressemelding, og vil ikke kommentere saken utover det som står skrevet der.

Les også:

Publisert:

Flere artikler

  1. Rønningen trekker seg fra selskap etter konkurs

  2. Varsler millionkrav etter Magnum-konkurs

  3. Rønningen: Det ble svart etter E24-sak

  4. Alfa-Magnum konkurs

  5. - Alfa-Rønningen betalte for Bolivia-flukten