Alle i NRKs nyhetsdivisjon tilbudt sluttpakke

Som en del av innsparinger er alle ansatte i NRKs nyhetsdivisjon tilbudt sluttpakker. 3,5 årsverk skal bort, og ledelsen håper å klare dette med frivillige ordninger.

SLUTTPAKKER: NRK skal kutte 3,5 årsverk i nyhetsdivisjonen

FOTO: Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Publisert:,

Tilbudet om sluttpakke ble sendt ut torsdag, skriver Dagbladet, som har fått tilgang til en intern epost.

«Ledelsen i Nyhetsdivisjonen ønsker å løse innsparingsbehovet i divisjonen med frivillige ordninger. Derfor går vi nå ut med tilbud om å søke avgangsvederlag til hele Nyhetsdivisjonen. Kun fast ansatte kan søke, og hver søknad vil bli behandlet individuelt», heter det i eposten.

Vil merkes

Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord bekrefter at det dreier seg om 3,5 årsverk.

– Disse kuttene fører ikke til at vi tar bort noe programtilbud til publikum, men kuttene vil merkes i organisasjonen, forteller hun ifølge NTB.

Nyhetsdirektøren sier sluttpakkene ikke vil påvirke programtilbudet i NRK, men vil merkes i organisasjonen på Marienlyst.

I en e-post til Dagbladet skriver hun:

«Dette er en del av innsparingsprosessen i Nyhetsdivisjonen som har vært omtalt tidligere. Nyhetsdivisjonen skal ned 3,5 årsverk, og vi jobber for å løse dette med frivillige ordninger. Disse kuttene fører ikke til at vi tar bort noe programtilbud til publikum, men kuttene vil merkes i organisasjonen».

Her kan du lese mer om