Jaguar Land Rover med kjempeinvestering

Indisk-eide Jaguar Land Rover fortsetter å satse store summer på nye anlegg i Storbritannia.

EKSPANSJON: Jaguar Land Rover fortsetter å utvide. Her er en illustrasjon av deres siste anlegg ved Wolverhampton som nå skal utvides ett år etter at det opprinnelig sto ferdig.
Publisert:

– Vi er stolte over å være en så viktig aktør i avansert produksjon i Storbritannia, og begeistret over utvidelsen og de nye arbeidsplassen det vil skape, sier Ralf Speth, konsernsjef i Jaguar Land Rover, i en pressemelding i forbindelse med at de offentliggjorde en ytterligere utvidelse av deres produksjonskapasitet.

Denne gang er det motorfabrikken i Wolverhampton som skal utvides, ett år etter at den ble innviet. Her bygger de motorer som brukes i både Jaguar- og Land Rover-modeller. Først ut var den såkalte Ingenium-dieselmotoren som ble lansert i Jaguars nyeste modell XE på vårparten og like etterpå i Land Rover Discovery Sport.

Mer bilstoff på E24 BIL

Etterspørselen etter nye biler fra konsernet har økt så kraftig at skal investere 450, millioner pund, tilsvarende 5,9 milliarder norske kroner, i utvidelsen.

Har skapt tusenvis av arbeidsplasser

Totalt blir anleggets kostnad på 1 milliard pund, og det gjør det, ifølge Jaguar Land Rover, til den største satsingen på bilproduksjon i Storbritannia de siste ti årene.

Per i dag jobber det 700 mennesker på motorfabrikken, dette skal økes med flere hundre i tiden som kommer. Fabrikken er ett av fire produksjonsanlegg som konsernet har i Storbritannia, i tillegg har de utviklingssentre i Gaydon og Coventry.

Over de siste fem årene har de investert 11 milliarder pund, tilsvarende 144 milliarder kroner som skal ha skapt 20.000 arbeidsplasser.

Les også

Suksess i Vest og nedtur i Øst for Jaguar Land Rover

Les også

Jaguar med modelloffensiv

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om