Uviss årsak til at Tesla tok fyr

Både bilrestene og ladestasjonen skal undersøkes etter at en Tesla-bil i Gjerstad kommune i Aust-Agder ble totalskadd under en hurtiglading fredag ettermiddag.

BRANT UT: En Tesla ble totalskadd etter at den tok fyr under lading på en hurtigladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder fredag.

Www.igjerstad.no/ NTB scanpix
Publisert:

Bilen som brant var en 2014-modell Tesla Model S. Det var ingen i bilen da brannen oppsto.

– Eieren hadde satt den lading og forlot deretter bilen. Underveis skal den ha begynt å brenne. Nå skal både bilen og ladestasjonen undersøkes, så vil svarene vi får avgjør hva som skjer videre, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til NTB.

Les også

NHH-forsker: Apple kan bli Teslas «predator»

Ikke mistanke om noe kriminelt

Kvitne kan ikke huske at noe lignende har skjedd tidligere. Han sier politiet ikke har noen grunn til å dro at hendelsen var en villet handling.

– Undersøkelsene som nå skal gjøres er foreløpig den eneste utviklingen i saken, sier operasjonslederen, som ikke utelukker at det kan bli flere avhør.

Les også

Grønn skattekommisjon foreslår økte bilbrukavgifter

Lot bilen brenne ut

Ladestrømmen på stasjonen er på hele 120 A og 500 volt, mer enn dobbelt så kraftig som de nest kraftigste løsningene på markedet, skriver Agderposten.

Brannmannskapene nøyde seg med å skumlegge området rundt bilen, og fikk dratt den unna ladestasjonen, men brukte ikke vann og prøvde ikke aktivt å slukke brannen.

– Generelt er vi forsiktige med å slukke branner i elbiler, fordi det er høy spenning i batteriene og slukkearbeidet kan skade mannskapene og skape andre farlige situasjoner. I tillegg er hver elbil forskjellig når det kommer til slukking, sier Hans Henrik Bakke, beredskapsleder i Østre Agder brannvesen til avisen.

Meldingen om brannen kom inn til brannvesenet ved 14.40-tiden første nyttårsdag.

Les også

Årets beste bilopplevelser

Les også

De mest spennende bilnyhetene i 2016

Les også

Tesla-sjefen Elon Musk sammenlignes med Neo i Matrix-filmene