Elon Musk går under jorden: Har fått godkjent Hyperloop-avtale

Elon Musk melder at han har gjort en muntlig avtale på plass for underjordiske tunneler tilpasset hyperloop-teknologien.

FREMTIDENS TRANSPORT: En skisse av Elon Musks Hyperloop.

Foto: Tesla Motors
Publisert:

Tesla-gründer Elon Musk skriver på Twitter torsdag at hans «The Boring Company» har en muntlig avtale på plass med den amerikanske staten om å bygge en underjordisk hyperloop-tunnel som skal frakte folk mellom New York og Washington DC.

Ifølge Tesla-sjefen vil en reise mellom de to øst-kystbyene ta 29 minutter.

Ifølge Business Insider er myndighetene i New York overrasket over uttalelsene til Tesla-gründeren.

– Ingen her har hørt noe fra Musk eller noen av hans representanter fra noen av hans selskaper, sier Ben Sarle, pressesjef for New Yorks ordfører.

Mellom fire byer

Tunnelen vil ifølge Musk binde sammen New York, Philadelphia, Baltimore og Washington.

The Boring Company er et infrastrukturselskap som har for mål å bygge tunneler til bruk for hyperloop. Selskapet jobber allerede med å få på plass en tunnel fra flyplassen LAX til Culver City. Santa Monica, Westwood og Sherman Oaks.

Les også

Eksperter: Dette vil endre verden de neste ti årene

Det er fire år siden Musk presenterte det han kalte «et nytt konsept for transport», og «det for den femte steget for persontransport etter fly, tog, biler og båter».

I mai 2013 sa Musk at Hyperloop er en blanding av et Concorde-fly, en elektrisk kanon og et air hockey bord, i et intervju med teknologi-nettstedet All Things Digital.

Dette er Hyperloop

Infrastrukturen i hyperloop er et nett av rør på bakken med lavt lufttrykk. Tanken er at den lave friksjonen skal gjøre det mulig for passasjerer å reise i kapsler i nær overlydshastighet i rørene. Kapslene skal drives av en elektrisk motor og luftkompressorer.

Musk mener at dette er en bedre måte å reise mellom storbyer, enn med høyhastighetstog.

Prosjektet er i startfasen og i fjor hadde Hyperloop sine første testkjøringer i Nevada-ørkenen i USA.

I sommer tester også selskapet selve kapslene på ulike testbaner. Under forberedelsene av de kommende prøvene har selskapet lagt frem resultatet fra forrige gang de gjorde en lignende test. Samme sted, i Nevada-ørkenen, prøvde de 12. mai i år å kjøre en «Hyperloop One»-kapsel for første gang.

Den ble da holdt svevende over banen ved hjelp av magneter, hvor den svevde i 5,3 sekunder i et vakuumpakket rør, og ble målt i hastigheter opp mot 113 kilometer i timen.

Det planlegges for både person- og godstransport, og målet er å nå en hastighet på opp mot 1200 kilometer i timen.

Les også

Musks rørpost-prosjekt klar for avgjørende test

Les også

– Vi fikser det innen 100 dager, ellers er det gratis

Les også

Vil bygge «menneskelig rørpost» i Frankrike

Her kan du lese mer om