Frankrike forbyr de nyeste Mercedes-modellene

EU mener gassen Mercedes bruker som kjølemiddel i air condition-systemet slipper ut for mye klimagasser.

STENGES UTE: Frankrike forbyr de nyeste Mercedes-modellene på grunn av klimakrav fra EU. Her fra en Mercedes-fabrikk i Sindelfingen i Tyskland.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Frankrike forbyr salg av de nyeste bilene fra Mercedes, som kommer med et kjølemiddel som forurenser for mye i henhold til EU-reglene.

EU mener den typen gass som Mercedes fortsatt bruker som kjølemiddel i air condition-systemet slipper ut for mye klimagasser og bør byttes ut. Siden 1. januar i år har EU krevd at biler bruker nyere og renere kjølemiddel, som forurenser mindre enn den omtalte gassen.

Det tyske bilselskapet står derimot på sitt og har holdt seg til den gamle gassen. De viser til studier som sier at de nye gassene lettere tar fyr og mener dermed at de øker sjansen for at bilen skal eksplodere ved en kollisjon.

En talsmann for Mercedes sier de vil fortsette å bruke den gamle gassen med håp om at det kommer et tryggere alternativ om noen år.

Foreløpig er det kun Frankrike som har reagert på bruken av den gamle typen gass, men EU-kommisjonen truet forrige måned med sanksjoner mot bilprodusenter som fortsetter å bruke den. Disse produsentene har til september til å oppfylle kravene fra EU.

LES OGSÅ:

Laveste bilsalg i Europa siden 1993

Markedets raskeste stasjonvogn

Billigste AMG-Mercedes er en rådyr kompaktbil

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Slutt på Mercedes-forbud i Frankrike

  2. Bilsalget: Fortsatt nedtur iSpania og Frankrike

  3. Motorsportlegendens bil satt ny auksjonsrekord

  4. Rekordhøyt nybilsalg i Norge

  5. – Bilindustrien tvinner regjeringen rundt lillefingeren