Statlig aktør søker gigantpartner i konkurransen mot Telenor

Den statlige teleoperatøren i Myanmar ønsker hjelp fra internasjonale telekomkjemper for å konkurrere med Telenor og Ooredoo.

TELENOR UTFORDRES: Myanmars statlige teleoperatør MPT søker etter en stor internasjonal samarbeidspartner for å ta opp konkurransen med blant andre Telenor. Bildet er fra Myanmars hovedstad Rangoon
Publisert: Publisert:

Det nasjonale telekomselskapet MPT skal være i forhandlinger med flere internasjonale telekomselskaper for å skape en slagkraftig konkurrent til Telenor og Ooredoo i landet.

Det melder Myanmar Times.

- Vi er nå i forberedelsesprosessen med å diskutere en joint venture-avtale med en utenlandsk gigant, sier administrerende direktør U Aung Maw i MPT, til avisen.

Telenor og Ooredoo (Qatar Telecom) ble i slutten av juni innstilt som de to internasjonale aktørene som vil kunne få mobillisenser i landet. Totalt konkurrerte 92 selskaper om å få denne innstillingen.

Nå kan de to derimot vente seg kraftig konkurranse hvis MPT får det som de vil. MPT-sjefen forteller at de har vært i diskusjoner med selskaper i Frankrike, Singapore, Japan og andre vestlige land. Ifølge Myanmar Times er det France Telecom som er den mest aktuelle partneren til MPT.

MPT har foreløpig et monopol på mobilvirksomhet i landet, men dette vil ikke vare lenge. Ifølge Myanmar Times skal MPT nå skilles ut fra departementet det er del av.

- Venter tøff konkurranse

Tor Odland, konserndirektør for kommunikasjon i Telenor Asia

Telenor selv sier de har vært klar over at de og Ooredoo ikke vil kunne holde på alene i landet.

- Vi har sagt fra sommeren av at vi ønsker å ta en markedslederposisjon i Myanmar. Vi antar at det blir tre til fire operatører, og venter selvfølgelig tøff konkurranse, sier Tor Odland, talsmann for Telenors virksomhet i Asia.

Selskapet ønsker ikke å kommentere eventuelle forhandlinger MPT er i med France Telecom eller andre aktører.

90 dager

Etter at det den 26. juni ble kjent at Telenor og Ooredo har blitt innstilt til å bli de to første telekomoperatørene som slipper til i landet, ble det sagt at forhandlingene skulle ta rundt 90 dager.

Så langt ser fremgangen ut til å holde det tempoet som har blitt annonsert, og at man kan vente seg et resultat innen slutten av september.

- Vi er for øyeblikket inne i de endelige forhandlingene med myndighetene, sier Odland.

- Vi forholder oss til tidslinjen som myndighetene har satt, legger han til.

E24 skrev i slutten av august om at parlamentet i Myanmar har vedtatt en ny telekomlov, som er en viktig brikke i rammeverket som de internasjonale telekomselskapene er avhengige av.

Tor Odland i Telenor påpeker at loven fortsatt venter på godkjenning hos president Thein Sein.

- Telekomloven er ikke på bordet slik at vi kan ta stilling til den ennå, avslutter han.

Les også

Kritisk for Comoyo å beholde dyktige utviklereNye iPhone-modeller får bedre «norsk» 4GTelenor-datter satser store penger på 3GTelenor et steg nærmere Myanmar-satsingenFasttelefonen får nytt liv

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om