Serverproblemer for WhatsApp

Facebook-oppkjøpet skaper enorm tilvekst av kunder. Det ga serverne trøbbel lørdag ettermiddag.

NYE NEDLASTNINGER: Teknologinettsteder melder at kraftig tilvekst av nye brukere kan være årsaken til at applikasjonen var nede.

Mal Langsdon
  • NTB
Publisert: Publisert:

Få dager etter at Facebook kunngjorde kjøpet av WhatsApp for 115 milliarder kroner, slet meldingstjenesten lørdag med store problemer.

Brukere av tjenesten slet i flere timer lørdag med å sende og motta meldinger. Selskapet selv bekreftet problemene på Twitter.

- Beklager, vi opplever for tiden serverproblemer, heter det i en melding fra WhatsApps offisielle Twitter-konto.

Det var onsdag Facebook kunngjorde at selskapet kjøper WhatsApp for 115 milliarder kroner. Kjøpesummen på 19 milliarder dollar er 18 milliarder dollar mer enn Facebook ga for bildedelingstjenesten Instagram for to år siden.

Flere teknologinettsteder melder at årsaken til lørdagens problemer kan være en kraftig økning i personer som laster ned WhatsApp, etter at tjenesten gjennom Facebooks oppkjøp har fått omfattende mediedekning.

Målet med Facebooks oppkjøp er blant annet å nå ut til et yngre publikum. Jon Koum, grunnlegger og direktør i WhatsApp, slutter seg til Facebook som en del av oppkjøpsavtalen.

Les også:

Prisen er høyere enn Islands BNPEuropa kan ta over app-markedetFra fattig innvandrer til Facebook-milliardærFacebook kjøper WhatsApp for 115 milliarderKan forpurre Facebooks planer i Kina

Publisert:

Flere artikler

  1. Prisen er høyere enn Islands BNP

  2. Instagram-problemer for brukere over hele verden

  3. WhatsApp fortsetter millionveksten

  4. Derfor gjør ikke Kik som WhatsApp

  5. Facebooks tekniske problemer fortsatt ikke løst