Paypal-topp går over til Facebook

Paypal-toppen David Marcus er hentet inn av Facebook for å løfte Messenger-appen.

GÅR FRA ÉN IT-GIGANT TIL EN ANNEN: Paypal-toppen David Marcus hadde ansvaret for selskapets betalingstjeneste hos Ebay. Nå er han hyret inn av Facebook med ansvar for meldingsapplikasjonene.

Yuriko K Nakao
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

David Marcus har hittil jobbet som ansvarlig for Paypal-tjenestene hos auksjonsnettstedet Ebay, men forlater nå Paypal til fordel for Facebook, skriver Wall Street Journal.

Marcus får ansvaret for meldingsapplikasjonen Messanger, og den nyinnkjøpte WhatsApp, som Mark Zuckerberg ga 115 milliarder for i februar.

Jobbyttet er en del av Facebooks satsing på mobil plattform, der spesielt meldingsapplikasjonen holder stand blant de yngre brukerne.

Facebook jobber på spreng med å utvikle tjenester som skal ta opp kampen mot konkurrerende meldings-, bilde- og videodelingstjenester, som for eksempel Snapchat.

Marcus vil imidlertid ikke få ansvaret for den nyutviklede konkurrenten Slingshot, som er rett rundt hjørnet. Den vil i likhet med Snapchat tilby bilde- og videodeling ved berøring av skjermen.

Fra og med april tvang Facebook mobilbrukerne til å laste ned Messanger-appen for å sende Facebook-meldinger fra smarttelefonen.

Messanger har over 200 millioner unike månedlige brukere, mens Whatsapp har 500 millioner, opplyser Facebook.

Les også:

Snart kan du kjøpe Bitcoin via PaypalDerfor gjør ikke Kik som WhatsAppFacebooks ber EU sjekke egen giga-avtaleFacebook skal registrere lyden rundt degEbay får kritikk: - Dette burde de ikke ha gjort

Publisert:

Flere artikler

  1. Brukere raser mot «skilsmissen» mellom Facebook og Messenger

  2. Facebook åpner for chat-betaling

  3. Bruker over dobbelt så mye tid på Facebook som i fjor

  4. Annonsørinnhold

  5. Her er verdens mest populære sosiale nettverk

  6. – Snapchat kan bli verdsatt til 143 milliarder