Apple lanserer vennebetaling

Men Norges-yndlingen Vipps får ikke konkurranse fra IT-kjempen med det første.

Apples visepresident for softwareutvikling, Craig Federighi, viste frem den nye vennebetalingstjenesten på en konferanse i San Jose i California mandag.

Foto: Josh Edelson AFP
Publisert:

I en nyhet som nok vil få norske banktopper til å si «velkommen etter», har Apple endelig rullet ut støtte for pengeoverføringer mellom venner i sin egen betalingsplattform Apple Pay.

Den lenge-ryktede funksjonen blir tilgjengelig i iOS 11, den nyeste utgaven av Apples mobile operativsystem som kommer til høsten, trolig sammenfallende med nye iPhone-modeller.

Nordmenn må imidlertid smøre seg med mer tålmodighet enn som så. En Apple-representant sier til E24 at den nye funksjonen kun blir tilgjengelig i USA i denne omgang, og har ingen opplysninger om når den eventuelt kommer til Norge.

Les også

Tim Cooks blodsukker gir fart på Apple Watch-rykter

Kan overføre i meldingsappen

Apples vennebetalingsløsning, som ble presentert under IT-gigantens årlige utviklerkonferanse i California mandag, lar brukere overføre pengebeløp til sine kontakter direkte i tekstmelding-appen, som vist på bildet over.

I motsetning til norske tjenester som Vipps går imidlertid ikke pengene til konto, men overføres til brukerens «Apple Pay Cash»-konto.

Pengene kan deretter overføres til konto, men det er uklart hvor knotete dette er.

I likhet med den nye funksjonen er heller ingen andre Appe Pay-funksjoner tilgjengelig i Norge inntil videre.

I USA er Apples løsning for kontaktløs betaling i butikk nå svært utbredt. Storbanker i et knippe europeiske land har omfavnet plattformen, blant annet Storbritannia, Frankrike og Italia.

Her kan du lese mer om