Chili Mobil har kapret den gamle Chess-sjefen

Mens Telia i fjor begynte prosessen som endte med nedleggelsen av Chess, har lavpriskonkurrenten Chili sikret seg en rekke av de ansatte, inkludert Chess-sjefen selv.

Tidligere Chess-sjef Arve Andreassen begynner nå som salgs- og produktdirektør i Chili Mobil. Arkivbilde.
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Etter at det onsdag ble kjent at Telia legger ned mobilselskapet Chess, er det nå klart at Chess-sjefen hopper over til konkurrenten Chili Mobil.

Mobilselskapet opplyser til E24 at Arve Andreassen blir salg- og produktdirektør i Chili Mobil.

– Vi kunne ikke ha funnet noen bedre mann enn Arve til denne jobben. Han kan hele
samspillet i bransjen, og Chess har aldri vunnet flere priser for god kundeservice enn
under hans ledelse. Han er rett og slett en drømmesignering både for oss og for kundene våre, sier Chili-sjef Lars Ryen Mill.

Telia kjøpte Chess fra investor og seriegründer Idar Vollvik i 2005, men valgte i fjor å legge ned selskapets kontorer i Bergen. De ansatte fikk tilbud om å bli med på flyttelasset til Telias kontorer i Oslo og Trondheim.

Arve Andreassen hadde da vært 15 år i Chess, og valgte å takke for seg etter å ha blitt med i overgangsperioden.

Les også

Telia legger ned Chess: – Har nok falt litt mellom to stoler

Konkurrerer på pris

Etter at en rekke mobilselskaper som Chess, OneCall, Tele2 og Phonero har blitt kjøpt opp gjennom årene, er det i dag kun en håndfull mobiloperatører av nevneverdig størrelse som er uavhengige fra Telenor og Telia.

Chili Mobil-sjef Lars Ryen Mill.

I tillegg til Chili konkurrerer blant andre Komplett, Get/TDC, Telipol og Ice om det norske mobilmarkedet, og mot gigantene Telenor og Telia.

Ice er for øvrig det eneste selskapet som er i ferd med å utfordre Telenor og Telia på nettverkssiden, ved at de bygger ut Norges tredje landsdekkende 4G-nett.

Arve Andreassen håper nå å bidra til at Chili skal vokse:

– I Chili Mobil ser jeg i dag den samme iveren og fandenivoldskheten som kjennetegnet Chess på sitt beste. Markedet trenger en slik aktør mer enn noen gang, sier Arve Andreassen selv i en uttalelse om sin nye jobb.

– Chili har en lovende posisjon i Norge, og skal vokse raskt. Jeg gleder meg til å bli en del av laget, og til å bidra til denne veksten, fortsetter han.

Chili Mobil har flere ganger vunnet priskåringer og konkurrerer som oftest med aktører som Ice, Komplett og Telipol om å være billigst i forskjellige kategorier. Da E24s kollegaer i Tek.no annonserte resultatene for mars i deres månedlige kåring var det imidlertid Telipol og Komplett som kom best ut.

Les også

Idar Vollvik om Chess-nedleggelsen: – Selvfølgelig trist

– Mye bedre business nå

Ifølge regnskapsdata fra Brønnøysundregistrene har Chili Mobils omsetning økt jevnt og trutt fra 6,0 millioner i 2012 til 33,8 millioner i 2016. I samme periode har driften gått i underskudd hvert år på mellom -7,8 og -17,1 millioner kroner.

Chili Mobil-sjefen sier at selskapet ikke er klare med å gå ut med resultatene for 2017 riktig ennå, men forteller at resultatene er sterkere enn tidligere:

– Vi har en mye bedre business nå enn da vi leide nett hos Telenor, og vi har nå den bruttomarginen vi er ute etter, sier Mill og fortsetter:

– I tillegg har vi fått muligheten til å tilby flere tilleggstjenester til kundene våre. For oss er Telia mer fremoverlent i å bistå oss på det tekniske og markedsmessige.

Selskapet startet nemlig i fjor vår med å bytte over fra Telenors til Telias mobilnett. Da E24 omtalte bytte anslo Chili-sjefen at de ville bidra med om lag 100 millioner kroner i leie til Telia over de kommende to årene.

– Selv om vi mistet noen kunder i migreringen hadde vi også en vekst og endte samlet sett med en kundevekst på tre prosent, sier Mill om 2017.

Les også

Fikk nei i departementet: Skal fortsatt detaljreguleres

Les også

Brenner penger i høyt tempo

Les også

– Jeg forventer at vi gjør noe i år eller kanskje neste år

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Telekom

Flere artikler

  1. Kjøper gründersatsingen til tidligere Telenor-topper

  2. TV 2 kjøper seg inn i Chili Mobil

  3. – Har nok falt litt mellom to stoler

  4. Mobilgründer i Ålesund starter nytt selskap: Vil bli først med «fri data» til bedrifter

  5. – Et område der markedet ikke fungerer optimalt