Skal grilles i EU-parlamentet om datalekkasjen

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har sagt ja til å møte folkevalgte i EU-parlamentet for å svare på spørsmål rundt personvernskandalen.

TIL EUROPA: Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal møte Frankrikes president og har samtidig sagt ja til å forklare seg foran europeiske parlamentarikere.

Foto: Leah Millis Reuters
  • NTB
  • Sigrid Moe
Publisert: Publisert:

Møtet kan finne sted så tidlig som neste uke, skriver EU-parlamentets president Antonio Tajani i en uttalelse på Twitter.

Mark Zuckerberg ble invitert til å møte parlamentet like etter høringen han hadde for den amerikanske Kongressen i mars. Der ble han grillet om misbruken av informasjon fra mange millioner Facebook-brukere.

– Våre borgere fortjener en fullstendig og detaljert forklaring. Jeg ønsker Mark Zuckerbergs beslutning om å stille opp i egen person foran representantene for 500 millioner europeere velkommen. Det er et steg i rett retning for å gjenopprette tillit, skriver Tajani.

Zuckerberg må foran parlamentarikerne forklare hvordan analyseselskapet Cambridge Analytica, som bisto Donald Trump i valgkampen, kunne stjele personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere. Zuckerberg må også klargjøre at persondata ikke blir brukt for å manipulere demokratiet.

Zuckerberg skal etter planen til Frankrike mellom 24. og 26. mai, for å blant annet møte president Emmanuel Macron, og derfor tror flere medier at en høring i EU-parlamentet vil skje rundt samme tidspunkt.

Les også

Facebook har stengt over 1 milliard falske kontoer siste halvår

Les også

Facebook flytter 1,5 milliarder brukere til USA

Les også

Facebook brukte 57 millioner på sjefens sikkerhet

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Facebook
  2. Mark Zuckerberg
  3. EU

Flere artikler

  1. Freste mot Zuckerberg: – Vil du bli husket for å ha skapt et monster?

  2. EU-topp før Zuckerberg-grilling: Cambridge Analytica-skandalen var «toppen av isfjellet»

  3. Zuckerberg grilles i Senatet

  4. CNN: Zuckerberg møter til høring om personvernskandalen

  5. Facebook-sjefen skal vitne i Kongressen neste uke