Patentkrigen når nye høyder

Apple krever full stans av salget av Samsung-produkter i USA.

Publisert:

Den bitre patentstriden mellom Apple og Samsung tok en ny vending fredag.

Det California-baserte selskapet leverte en formaning om full stans i salget av Samsungs produkter på amerikansk jord.

Dermed intensiveres patentkrigen ytterligere. Apple ba en amerikansk domstol om å nedlegge et foreløpig forbud mot salg av Samsungs smarttelefon Galaxy S 4G og nettbrettet Galaxy Tav 10.1, skriver Reuters.

LES OGSÅ: Samsung går til sak mot Apple - igjen

Samtidig som Apple vil ha forbud mot salget av Galaxy-produktene vil selskapet også ha fortgang i rettsprossen rundt striden mellom de to selskapene.

- Vil forsvare oss

Samsung vil kjempe med nebb og klør for å forhindre forbudet.

- Vi vil beskytte og forsvare vårt åndsverk og vår evne til å tilby kundene innovativ teknologi, uttalte Samsungs talsmann i forbindelse med den seneste utviklingen i striden.

- Kopiert Samsung

Apple har tidligere beskyldt Samsung for å slavisk kopiere flere sentrale designmessige og teknologiske detaljer fra iPhone og iPad under utarbeidelsen av Galaxy-produktene.

Det sørkoreanske selskapet mener på sin side at Apple har brutt patentlover og benyttet seg av Samsungs patenter.

- Apple har kopiert mange av Samsungs innovasjoner i iPhone-, iPod- og iPad-produktene, het det i søksmålet som det sørkoreanske selskapet leverte torsdag.

Apple er kunde av Samsung

Striden mellom de to gigantene kompliseres ytterligere da Apple er en av Samsungs største kunder. I fjor kjøpte iPhone-produsenten elektroniske komponenter av sørkoreanerne for 5,7 milliarder kroner.

Den siste utviklingen i patentkrigen føyer seg inn i en lang rekke med søksmål og motsøksmål.

I det forrige søksmålet fra Apple mot Samsung mente selskapet at sørkoreanerne hadde krenket syv patenter.

LES OGSÅ: - Galaxy er iPad-kopi

- Slavisk kopi

Apple mente måten Galaxy-produktene fungerer, inkludert måten de betjenes ved hjelp av håndbevegelser på skjermen, så vel som produktenes form og farger ligner for mye på Apples egne iPhone og iPad.

«I stedet for å drive egen produktutvikling, har Samsung slavisk valgt å kopiere Apples innovative teknologi, særegne brukergrensesnitt og elegante design av produkter og emballasje» het det i søksmålet.

LES OGSÅ:

Publisert: