Fremtidens kjøretøy

Nikola slår seg sammen med VectoIQ – ventes å bli børsnotert

Nel-partner Nikola gjennomfører en sammenslåing, og vil bli verdsatt til rundt 30 milliarder kroner.

SAMARBEID: Det sammenslåtte selskapet skal gå under navnet Nikola Corporation.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Den amerikanske lastebilprodusenten Nikola ventes å bli børsnotert på Nasdaq i forbindelse med en sammenslåing med selskapet VectoIQ, som allerede er notert på den amerikanske teknologibørsen. Det skriver Nikola i en pressemelding.

Det sammenslåtte selskapet er ventet å få en verdsettelse på rundt 3,3 milliarder dollar, tilsvarende i overkant av 30 milliarder kroner.

I forbindelse med transaksjonen vil det gjennomføres en rettet emisjon på 525 millioner dollar. Denne vil bli ledet av Fidelity Management & Research, ValueACt Spring Fund og P. Schoenfeld Asset Management LP, skriver Nikola i meldingen.

På egne nettsider skriver VentoIQ at selskapets tilnærming er å «bli partner med startups ved å gi strategiske råd, finansielle løsninger og talent til å drive kommersielle produkter og løsninger».

VentoIQ-aksjen stiger mer enn 11 prosent i førhandelen på Wall Street.

Les også

Nikolas «enorme nyhet»: Lanserer hydrogendrevet pickup

Venter å ha inntekter i 2021

Pengene fra emisjonen, samt et ukjent kontantvederlag fra VectolQ, vil i første omgang bli brukt til å finansiere drift, støtte vekst og andre generelle selskapsformål.

Nikola forventer å generere inntekter fra 2021 i forbindelse av leveranser av batteridrevne lastebiler, etterfulgt av hydrogendrevne lastebiler fra 2023. Selskapet understreker at det fortsatt vil bygge ut hydrogenstasjoner.

Navnet på det sammenslåtte selskapet blir Nikola Corporation. Konsernsjef Stephen Girsky i VectolQ vil inngå i styret i det sammenslåtte selskapet. Girsky har tidligere vært nestleder i styret i General Motors.

– Etter vår to års jakt for å finne en partner som var en beviselig teknologileder og fokusert på å gjøre en global forskjell, var Nikola den klare vinneren, sier Girsky i en kommentar.

– Nikolas versjon av en utslippsfri fremtid og muligheten til å gjennomføre var viktige drivere i vår beslutning, fortsetter han.

– Fått over 14.000 forhåndsordrer

Nikola-sjef Trevor Milton vil fortsette som styreleder i det sammenslåtte selskapet. Samtidig forlater han stillingen som toppsjef. Denne overtas av Mark Russell, som siden i fjor har hatt stillingen som president i lastebilprodusenten.

Dagens aksjonærer i Nikola vil opprettholde majoritetsandelen i det nye selskapet.

Ifølge selskapet har det mer enn 14.000 forhåndsordrer, noe som representerer mer enn 10 milliarder i potensielle inntekter. Det vil også føre til to og et halvt års produksjon.

Meldingen fra Nikola
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Fremtidens kjøretøy
  2. Nikola Motor Company

Flere artikler

  1. Nikolas «enorme nyhet»: Lanserer hydrogendrevet pickup

  2. Nikola-sjefen ble multimilliardær etter uvanlig børsdebut

  3. Gründer Trevor Milton forlater Nikola

  4. Nikolas milliardavtale med General Motors smuldrer opp

  5. Nikola tapte en milliard i tredje kvartal: Har ikke signert GM-avtalen ennå