Mann saksøker Samsung etter telefonen hans eksploderte i bukselommen

Florida-mannen kan være den første fra USA som har saksøkt Samsung etter det ble oppdaget alvorlige feil med den nye flaggskipmodellen.

VÅKNET AV SMELL: Bildet viser en Samsung Galaxy Note 7 som skal ha eksplodert i byen Gwangju i Sør-Korea. Ifølge politiet sier eieren at han fikkbrannskader på en finger mens han prøvde å slukke den brennende telefoner, etter han hørte en eksplosjon.
  • Camilla Tryggestad Visjø
Publisert:

Fredag ble Samsung Electronics Co saksøkt av en mann fra Florida som som hevder han har fått betydelige brannskader etter smarttelefon hans Galaxy Note 7 eksploderte i bukselommen. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Dette kan være første gang en Samsung-bruker i USA saksøker det sørkoreanske selskapet etter det ble oppdaget en batterifeil knyttet til den nylig lanserte smarttelefonen.

Søksmålet kom en dag etter rundt en million av disse telefonene ble trukket tilbake fra markedet i USA.

Ifølge Reuters har Samsung mottatt 92 meldinger om overopphetede batterier i USA, inkludert 26 meldinger om brannskader og 55 meldinger om eiendomsskade.

Hevder telefonen brant seg gjennom lommen

Mannen heter Jonathan Strobel, er 28 år gammel og bor i Boca Raton i Florida. Han sier han var på butikken da telefonen hans eksploderte, og at telefonen brant seg rett gjennom buksene hans, som ga alvorlige brannskaper på benet. Han sier også at han var alvorlig brent på sin venstre tommel, etter han prøvde å fjerne telefonen fra lommen.

– Han har et dypt annengradsbrannmerke, på størrelse med telefonen, på sitt høyre lår, sier Strobels advokat Kieth Pierro.

– Uheldigvis kom tilbakekallingen av telefonene for sent for min klient.

Strobel krever dekning av medisinske regninger, tapt inntekt, smerte og lidelse, i tillegg til andre påståtte skader.

Les også

Samsung-sjef om tilbakekalling av telefoner: – Kostnadene vil bli hjerteskjærende

2,5 millioner telefoner

Det var tidligere i september at det ble kjent at Samsung tilbakekaller flaggskipsmodellen Galaxy Note 7 etter eksplosjonsfare.

Forrige helg kom elektronikkprodusenten med nok en advarsel om at smarttelefon-modellen kan være farlig å bruke. De råder nå alle som eier telefonen å umiddelbart slutte å bruke den. Meldingen ga et dramatisk børsfall mandag.

Nylig har også flyselskaper, blant annet SAS, ilagt passasjerer forbud mot å bruke telefonen ombord på sine fly.

Samsungs Note-serie er konsernets dyreste, og det har vært høy etterspørsel etter den nye modellen. Tidspunktet kunne neppe ha vært verre for det sørkoreanske konsernet, siden den formelle tilbakekallelsen kommer samtidig som California-baserte Apple lanserer sin nye iPhone-serie.

Desperate tiltak

Tidligere denne uken annonserte Samsung at de ville komme med en programvareoppdatering i Sør-Korea som gjør at batteriet ikke kan lades til mer enn 60 prosent. Dette skal redusere risikoen for at telefonen eksploderer.

De har ennå ikke bestemt om de vil implementere lignende oppgraderinger andre steder enn Sør-Korea.

Programvareoppdateringen er et tiltak som kommer i tillegg til tilbakekallingene. Man jobber nå med å finne ut av hvordan sistnevnte kan gjennomføres.

Les også

«Super Mario» stjal rampelyset til Apple

Les også

Samsung må erstatte eller refundere én million telefoner i USA

Les også

Samsung ber folk slutte å bruke toppmodellen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Samsung
  2. USA

Flere artikler

  1. Nå kommer Samsung med svar på Galaxy Note 7-skandalen

  2. Samsung har solgt aksjer i fire selskaper for 7,4 milliarder

  3. Samsung med ny oppdatering for å forhindre brann

  4. Samsung kan ha funnet årsaken til Galaxy-problemene

  5. Apple åpner til årsbeste etter Samsung-skrotingen